Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde mayıs ayı içerisinde yapılacak olan "Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Devlet Politikaları Sempozyumu"yla ilgili program taslağının belirleneceği çalışma toplantısı, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Genel Sekreter Bünyamin Kaya, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Betül Karagöz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür V. Doç. Dr. Kürşad Yapar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Salim Ertürk, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hüseyin Pehlivan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümmühan Özgül, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Aysun Karaahmet, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muhittin Kelek katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Aygün Attar, "Bir rektör olarak göreve geldiğim ilk günden bu yana, bana bir üniversitenin en üst kurum yöneticisi olarak verilen yetki ve sorumluluklarla birlikte aynı zamanda da bir kadın olarak oldukça hassas olduğum 'Kadın Sorunları' meselesini, üniversitemizde bir Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulmasına olanak tanıyarak ve bu merkez bünyesindeki çalışmalarımızla oldukça yakından ilgilenerek izlemekteyim. Fakat; bu kez planladığımız uluslararası sempozyum, hem Birleşmiş Milletler (BM) UNESCO gibi paydaşlarımız, hem de katılımcılarımız açısından gerçek anlamda dünyanın ilgisini Giresun'a çekecek bir sempozyum olacaktır. 'Kadına yönelik şiddetin önlenmesi aynı zamanda bir devlet siyasetidir' algısı temelinden hareketle hazırlanan sempozyum dünya devletlerine şu temel soruyu soracaktır: 'Siz kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda hangi çalışmaları yaptınız? Hangi yasaları çıkardınız veya hangi yasaları çıkarma hazırlığı içerisindesiniz?' diyen Rektör, bu bağlamda sempozyumun hazırlık sürecindeki çalışma ekibine ve tüm üniversitemize önemli görevler düştüğünü ifade etti.
(MB-YHY-Y)

07.02.2013 20:23:36 TSI

Editör: Wan Haber