Kadına şiddeti protesto amacıyla 14 Şubat Perşembe günü tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği, eş zamanlı olarak Aliağa'da da gerçekleştirilecek. 14 Şubat Perşembe günü Saat 12.00'da Demokrasi Meydanı'nda toplanacak olan kadınlar dans ederek şiddeti protesto edecek.
Dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sorun olan kadına karşı şiddet 14 Şubat Perşembe günü çok farklı bir etkinlikle protesto edilecek. Dünyanın farklı kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, şiddete karşı olan kadınlar protestolarını dans ederek ortaya koyacak.
"One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) adlı etkinlik için hazırlanan Aliağalı kadınlar B-fit spor salonunda dans ve spor eğitmelerini nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor. Hareket kapsamında düzenlenecek etkinliğe CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları da destek veriyor. Sivil toplum örgütü ve derneklere katılım için ziyaret yapan kadınlar broşür dağıtımı yaparak herkesi etkinliğe davet ediyor.

"ŞİDDETE HAYIR DİYEN HERKESİ BEKLİYORUZ"
Türkiye'de "Sen de 1 ol" sloganı ile düzenlenecek etkinliğe şiddete karşı olan herkesi davet eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, "Etkinlik, kadına şiddetin ne denli üzerinde durulması gereken bir sorun olduğunu hatırlatmayı amaçlıyor" dedi.
Dünyadaki 3 kadından birinin her gün şiddet gördüğünü ve şiddetin sadece dayaktan ibaret görülmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Oğuzhan, şöyle konuştu: "Kadına karşı sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çok çeşitli şiddet uygulamalarının her geçen gün arttığını kadınlara karşı cinayetlerin acımasızca devam ettiğini görüyoruz. Kadına karşı şiddeti insanlık suçu olarak görüyoruz. Erkeklere uygulanan şiddeti de kabul etmiyoruz. Her kimden ne şekilde gelirse gelsin kesinlikle şiddeti kabul etmiyoruz. Kadın-erkek şiddete hayır diyen herkesi 14 Şubat Perşembe günü Saat 12.00'de Demokrasi Meydanı'na bekliyoruz."
(HE-ERG-Y)

09.02.2013 13:06:16 TSI

Editör: Wan Haber