AK Parti Eskişehir Kadın Kolları, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78. yılını Valilik Meydanı'nda yapılan etkinlikle kutladı.
Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Canan Dağaşan, "Bugün kadınlarımıza siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşama katılımları açısından köklü bir dönüşümü ve çağdaşlaşma yolunda ileri bir kazanımı temsil eden seçme ve seçilme hakkı elde etmemizin 78. yıldönümüdür ve kadınlarımız bu süre içerisinde her alanda başarıyla görev almış ve almaya devam edecektir" dedi.
Bu hakkın, batlı ülkelerden daha önce kazanıldığını ifade eden Dağaşan, "Biz Türk Kadınlarına, bir çok batı ülkesinden daha evvel bu hakkın verilmesinde, çift süren, tarlayı kağnısıyla eken ve kucağındaki yavrusu ile kar kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını karşılayan o yüce ve fedakâr Anadolu kadınlarının büyük etkisi vardır. Bizde Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine aynı azim ve kararlılıkla ilerleyeceğimize tüm kalbimizle inanıyor, Türkiye için hizmet etmiş tüm kadınlarımızı saygıyla anıyoruz" diye konuştu.
(FS-HÖ)

05.12.2012 13:10:53 TSI

Editör: Wan Haber