Muğla Genç Girişimciler ve kadın Girişimciler kurulu toplantısı Muğla ticaretv e Sanayi Odası (MUTSO) toplantı salonunda yapıldı.
Törende konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, girişimcilik ve girişimciliğin artırılması konusunun ülkemizin en önemli konularından biri olduğunu ve kadın ve genç istihdamını artırmaya yönelik proje ve programlar üzerinde durduklarını ifade etti.
MUTSO Başkanı Karakuş, "Nüfusumuzun önemli bir kısmını oluşturan kadın ve genç potansiyelimizi, TOBB çatısı altında odamızda örgütlü bir yapıya dönüştürerek kurullar oluşturduk ve en büyük hedefimiz bu kurullarımızın aktif bir şekilde projeler üreterek bölgemize ve ülkemize katkı sağlamasıdır "dedi.
Başkan Karakuş konuşmasında "Odamız, Kadın Girişimci ve Genç Girişimci kurullarının aktif çalışması için her türlü desteği vermeye hazırdır. Bu doğrultuda, üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması ve genç istihdamın artırılması konularında genç girişimcilerimize önemli görevler düşmektedir. Kurullarda yapacağımız toplantılarla bu konularda fikirler üreterek diğer bölgelere de örnek olacak projeler geliştirmeliyiz. Muğla'da öğrenimini tamamlamış veya Muğlalı olan başarılı genç yeni mezun arkadaşlarımızın, iş bulmaları için büyük şehirlere gitmelerinin önüne geçip, farklı istihdam alanları yaratarak Muğla ilinde istihdam yaratmalıyız. Bu konuda genç girişimci üyelerimizin iyi bir model oluşturduklarını düşünmekteyim "dedi.
KADINLARIN İŞ HAYATINDA TEMSİL KABİLİYETLERİNİ YÜKSELTECEĞİZ
Türkiye'de ne yazık ki hala yeteri kadar gelişemeyen bir durumda kadınların temsili ve iş hayatında istihdam oranları olduğunu dikkat çeken Başkan Karakuş, "Kadınlarımızı iş hayatına aktif olarak konumlandıracak ve temsil kabiliyetlerini yükseltecek birçok teşvik programı ve Avrupa Birliği projeleri bulunmaktadır. Ancak bu konuda bölgemizde farkındalığı artıracak faaliyetler planlamalıyız. Bu hususta değerli Kadın Girişimci üyelerimize çok büyük iş düşmektedir. Hem sosyal olarak, hem de ekonomik olarak kadınlarımızı ön plana çıkarmak ve ülkemize örnek olacak projelerde aktif olarak kurul üyelerimizin bulunması en önemli hedeflerimizden biridir" dedi.
Genç Girişimciler Kurulu Eski Başkanı Uğur Özen görevde bulunduğu süre içerisinde en iyi şekilde hizmet verdiklerini belirterek, "MUTSO yönetiminden her anlamda destek gördük, her zaman arkamızda oldular. Yeni arkadaşlar bizden devraldıkları bayrağı daha da ileriye taşıyacaklardır. Ben de bu süreçte her türlü desteği onlara vermeye hazırım" dedi.
Yeni Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Deniz Ülgen yaptığı konuşmasında "İlk toplantımızda yarım kalan işler, projeler konusunda bir yol haritası çizerek eğitim, farkındalık, proje bazlı çalışmalar yapacağız. Bu süre içerisinde eski başkanımız Uğur Özen ile iletişim halinde olacağız" dedi.
(BT-MB-İK)

15.01.2013 10:37:55 TSI

Editör: Wan Haber