Erciş Belediyesi, UKOME ile yaptığı görüşmede aldığı karar doğrultusunda toplu taşımacılıkta hizmet üretmek üzere kadın şoför alımı gerçekleştirdi. Yapılan alımda ilk olarak göreve başlayan Nefise Alkan (40), direksiyon başına geçti. Erciş'te toplu taşımacılıkta çalışan ilk kadın olarak tarihe geçen Alkan, hem önyargıları kırıyor hem de kendi ayakları üzerinde duruyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Erciş'e yerleşen Nefise Alkan, uzun süren pazarlamacılık işinden sonra otobüs şoförlüğüne başladı. Kısa sürede şoförlüğü öğrenen Alkan, kendisini yadırgayanların da takdir edenlerin de olduğunu söyledi. Filiz, kadın şoför olduğu için başlangıçta tedirgin olduklarını belirterek, "İlk zamanlarda insanlar araca binmeye korkuyorlardı. Şimdi ise araca bindiklerinde daha güvenli olduklarını söylüyorlar. Özellikle kadınların güven veren bakışları dikkate değerdi. Kadınlara güvenmeyen o bakışları artık çok az görüyorum'' dedi.

Erciş'te 102 Nolu ulaşım hattında çalışan Alkan, amacının sadece direksiyon sallamak olmadığını, kadının toplumsal alandaki eşit temsiliyetine katkı sunmak istediğini söyledi. Alkan, “Amacım sadece direksiyon sallamak değil. Kadının yıllardır ihmal edilen toplumdaki eşit temsiliyetine katkı sunmak istiyorum. Kadının gasp edilen bütün hakları iade edilmeli” diye konuştu.

Editör: Wan Haber