Ocak 2011'de başlayıp Aralık 2013'te bitirilmesi planlanan ve Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' faaliyetleri kapsamında Salıpazarı ilçesinde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' kapsamında çalışmalarına ve bilgilendirme toplantılarına devam eden Hülya Aksoy, Salıpazarı ilçesinde düzenlenen ve ilçede ikamet eden bayanların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında, kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken teşhisin önemini anlattı.
Bilgilendirme toplantısının yapıldığı Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Konferans Salonu'na gelişinde İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir tarafından karşılanan Hülya Aksoy, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, "Hepimizin bildiği gibi biz Türk kadınları her konuda olduğu gibi, sağlık konusunda da kendimizi ihmal ederiz. Her zaman eşimiz, işimiz, evimiz ve çocuklarımız ön planda gelir. Fakat biz sağlıklı olmalıyız ki onlara daha faydalı olalım. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Kadınlarımızın sağlıklı olması başta aileleri olmak üzere, çevreleri ve ülkemiz için de oldukça önemlidir. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızı biz kadınlar yetiştirmekteyiz. Bu sebeplerden dolayı ben bütün hanımlara sesleniyorum. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Meme kanseri aylık kendi kendine rutin muayene edilirse, bayanlar kendilerinde oluşabilecek en ufak bir değişikliği fark etme şansına sahip olabilirler. Sağlığınız konusunda doktora başvurmada geç kalmayın. Birazdan kadın sağlığı konusunda özellikle meme kanseri ve muayenesi konusunda arkadaşlarımız sizlere gereken bilgilere verecekler. Biz bu toplantılarımızda sadece meme kanseri değil, kadın sağlığı ile ilgili birçok konuda bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Hepinize sağlıklı bir ömür diliyor, katılımınız için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Proje koordinatörü Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından, Eğitim Hemşiresi Şengül Koçar tarafından kadın sağlığı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası muayene olmak isteyen katılımcılar da, konusunda uzman olan hekimler tarafından kontrolden geçirildi.
(SAM-SLH-Y)

25.12.2012 18:39:03 TSI

Editör: Wan Haber