Ordu Fatsa'da kadın oduncu ağaç keserek evini geçindirmeye çalışıyor.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde eşinin görme engellisi olması nedeniyle evinin geçimine katkıda bulunmak isteyen 50 yaşındaki Tenzile Yılmazer'i ağaç motoruyla ağaç keserken görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Fatsa'ya bağlı Yeşiltepe köyünde yaşayan Fahrettin Yeşiltepe, görme engelli olduğu için eşi Tenzile Yılmazer, kendisine yardımcı oluyor. Evdeki işleri yaptıktan sonra bahçe işlerini de beceriyle yapan Tenzile Yılmazer genelde erkeklerin kullandığı ağaç motoruyla da zor işlerin üstesinden geliyor. Ağaç motoruyla köyde başkalarının para karşılığı gündelik işlerine giden Tenzile Yılmazer elinden her işin geldiğini evinin geçimine katkıda bulunmak için başka çaresinin olmadığını söyledi.
Tenzile Yılmazer, "Bahçelerde odun kesiyorum. Ormana günlüğe gidiyorum. Bu işler zor oluyor ama ne yapayım ekmek parası, çalışmak zorundayım. Girebi ile ağaca çıkıp budama bile yapıyorum. Eşim görme engelli olduğu ormana falan gelemiyor ama bizim bahçemize falan giderken su falan taşıyor. Ağaç motoru ile çalışırken tehlikeler yaşıyorum. Bu işleri yapmak zorundayım. Beni gören erkekler de şaşırıyor" dedi.
Küçük yaşlarda sinir sistemlerindeki çatlak oluşması nedeniyle gözlerini kaybettiğini belirten Fahrettin Yılmazer, "1977 yılında engelli maaşına yazıldım. 2012 yılında da 13 dönüm fındık bahçesi var diye maaşımı kestiler. Sadece şu anda özürlü bakım maaşı alıyoruz. Maaşımı geri kazanmak için 3 kere yazdım ama kabul edilmedi. Ben de bazı bahçe işlerini yapıyorum ama görmediğim için eşim de yardımcı oluyor" diye konuştu.
Yeşiltepe köyü Muhtarı İbrahim Yılmazer ise "Tenzile'nin her iş elinden gelir. 41 kere Maşallah. Bu işleri yapmak zorunda. Çünkü, çocuklarını okutuyorlar" şeklinde konuştu.
(MY-MAY-Y)

20.01.2013 13:26:52 TSI

Editör: Wan Haber