Kadir Saruhan Caddesi üzerinde 800 metrekare alanda yapılacak olan Kadın İş Hanı'nın temel atma törenine Başkale Belediyesi eş başkanları Aynur Tarhan ve İhsan Güler, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ve ilçe esnafları katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Eş Başkan Aynur Tarhan, Başkale için çok önemli bir projenin daha temelini attıklarını söyleyerek, "Bu proje bizler açısında çok değerli bir proje. İlçenin gelişimi ve ekonomisine katkı sağlaması açısından da çok önemli bir proje. Kadınların çalışma hayatına katılmaları ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaları açısından da en fazla değer verdiğimiz projelerimiz arasındaydı. Biz bugün bu projemizi hayata geçirerek temellerini attık. Bütün ilçe halkına hayırlı olsun" dedi. 

Eş Başkan İhsan Güler ise, Başkale halkı adına çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, “Başkale'de kadının çalışma hayatı adına çok önemli bir adım. Bugünde kadın çalışmaları adına çok önemli bir yapının temellerini atıyoruz. Ben inanıyorum ki bu yapıyla Başkale kadını ekonomik özgürlüğünü daha da ileriye taşıyacak. Başkale Belediyesi olarak bundan sonra da daha güzel projelerle Başkale halkının karşısına çıkacağız. Ben burada emeği geçen bütün kadınlara ve emekçilere başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

Editör: Wan Haber