Kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" uygulamaları ile dikkat çeken Keçiören Belediyesi, 'Kadın Hakları' seminerlerini Şubat ayında da sürdürecek.
Keçiören Belediyesi ve Ankara Barosu Gelincik Merkezi işbirliği ile 7 Ocak'ta başlayan 'Kadın Hakları' seminerlerinin Ocak Ayı takvimi tamamlandı. Kadın Danışma Merkezi, Osmanlı Spor ve Kültür Merkezi ve Yonca Yaşam Merkezinin ev sahipliğinde düzenlenen seminerlere Keçiörenli kadınlar büyük ilgi gösterdi. Seminerlere katılan Keçiörenli kadınlar, sahip oldukları yasal haklar ve hukuki düzenlemeler konusunda bilgilendirildi. Ocak ayı seminerlerinde, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Medeni Hukuk ve Ceza Hukuku'nda kadınların hakları ile ilgili düzenlemeler ve Ankara Barosu'nun Gelincik Projesi ele alındı.
Ankara Barosu Gelincik Merkezi'nde görevli gönüllü rehber avukatlar tarafından sunulan seminerlerde katılımcılar, miras, mal paylaşımı, boşanma vb. pek çok konudaki sorularını avukatlara yönelterek yanıt bulabiliyor. Seminerlere katılmak isteyen Keçiörenli kadınlar için Şubat ayı takvimi ise şöyle:
12.02.2013 Salı günü saat:10:00 Osmanlı Spor ve Kültür Merkezi (Refik Saydam Caddesi 97. Sokak No: 62 Osmanlı Parkı içi)
26.02.2013 Salı günü saat:13:00 Yonca Yaşam Merkezi (Hasköy Mahallesi Kaleköy Sokak Çeşni Konağı Yanı).
(BK-YHY-Y)

31.01.2013 10:44:53 TSI

Editör: Wan Haber