Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı'na bir asırlık odanın ilk ve tek kadın meclis üyesi Uzm. Dr. Hatice Gülay Atik seçildi.
Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu'nun İcra Komitesi geçen günlerde yapılan seçimlerle belli olmuştu. Yeni oluşan Kadın Girişimciler Kurulu'nun yeni İcra Komitesi ilk toplantısını Samsun TSO toplantı salonunda gerçekleştirdi. Samsun TSO Yönetim Kurulu'nu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, Oda Genel Sekreterliği'ni temsilen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehnaz Dereli ile birlikte ilçelerden gelen üyelerle 17 kişiden oluşan Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin gündem maddesini ise başkan ve başkan yardımcılarının seçilmeleri oluşturdu.
Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, yeni icra kuruluna çalışmalarında başarılar dileyerek, "Yönetim olarak Kadın Girişimciler Kurulumuzu çok önemsiyoruz ve her anlamda destekliyoruz. Kadın Girişimciler Kurulumuz bugüne kadar güzel çalışmalara imza attı. Yeni icra kurulumuzun da bundan sonraki çalışmalarda yine aynı şekilde çok daha güzel çalışmalara ve projelere imza atacağına inanıyorum. Yönetim olarak yapacağınız her çalışmada destekçiniz olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Ardından ise seçimlere geçildi. İcra Kurulu kendi arasında yaptığı seçimlerde tek aday olarak gösterilen Dr. Hatice Gülay Atik başkanlığa seçildi. Başkan Yardımcılıklarına ise İcra Kurulu'nda Samsun TSO'yu temsilen yer alan Mihriban Akyüz ve Emine Karaçuha Yılmaz, Çarşamba TSO'yu temsilen Bengisu Şebnem Kefeli, Samsun Ticaret Borsası'nı temsilen Şirinnaz Yılmaz seçildi. Aynı zamanda Terme TSO'yu icra kurulunda bulunan Nuran Demirtürk İletişim ve Koordinasyon Sorumlusu, Samsun TSO'yu temsilen Nilgün Sarı Eğitimden Sorumlu, Havza TSO'yu temsilen Şerife Acar Sosyal İşlerden Sorumlu, Bafra TSO'yu temsilen Yasemin Kınık Halkla İlişkiler Tanıtım Organizasyon ve Proje İş Geliştirmeden sorumlu üyeliğe ise Prof. Dr. Yıldız Pekşen seçildiler.

ÖNCELİK SAMSUNLU KADINLAR
Aynı zamanda bir asırı aşkın Samsun TSO'nun ilk ve aktif olarak tek kadın meclis üyesi de olan Dr. Hatice Gülay Atik, seçimlerden sonra yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen güvene layık olmak için elinden gelen çalışmayı göstereceğini söyledi. Kadınları çok önemseyen biri olduğuna dikkati çeken Hatice Gülay Atik, "Her yerde ve her ortamda kadınları, kadınların dünden bugüne geldikleri durumlarını, yaşadıklarını anlatmaya gayret gösteriyorum. Kadın Girişimciler Kurulumuz da kadınlarımızın sesini duyurma adına çok güzel bir örgüt. Güzel bir kurul oluşturduğumuza inanıyorum. Önceliğimiz Samsun kadınları. Onlar için güzel şeyler yapacağımıza inancım tam. Ayrıca, benden önce başkanlık görevinde bulunan Yeşim Kıyıcı'ya da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UZM. DR. HATİCE GÜLAY ATİK KİMDİR?
Uzm. Dr. Hatice Gülay Atik, Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çarşamba'da, lise öğrenimini Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde tamamlayarak 1982 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçiş yaptı.1988'de mezun olan Atik, Sivas ve Çarşamba Devlet Hastanesi'nde, Samsun 3 Nolu Sağlık Ocağı'nda pratisyen hekim olarak görev aldıktan sonra 1995 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü'nde ihtisas görmeye başladı. 2000 yılında SSK hastanesinde fizik tedavi uzmanı olarak göreve başlayan Atik, halen Clinic A Tıp Merkezi'nin ve Kuzey Yıldızı Çocuk Akademisi'nin kurucu ortaklarından. Aynı zamanda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevine de devam eden Atik, evli ve iki çocuk annesi.
(SAM-SLH-Y)

20.12.2012 15:25:36 TSI

Editör: Wan Haber