Ünye ve Fatsalı Kadın Girişimciler Doğu Karadeniz Turu kapsamında geziler düzenliyor.
Karadeniz turuna Samsun'dan başlayan girişimcilerin sıradaki durağı ise Ünye oldu. ÜTSO'nun ev sahipliği ile Ünye'yi gezen kadın girişimciler geziden oldukça memnun kadılar. İlk olarak Dikilitaş'ta öğle yemeği yiyen kadın girişimciler daha sonra sırasıyla Çamlık turu, Müze Ev ve Şeyh Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret ettiler. Ziyaretlerde konuşma yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek, Ünye hakkında bilgiler vererek, "Ünye 15 bin yıllık bir tarih. Tarihi İpek Yolu Anadolu'ya açılan kapı, Tokat-Niksar yolunun giriş kapısı ve liman şehridir. Bu şehirden 9 tane kavim gelmiş geçmiştir. 25 kilometrelik sahilde kumsalıyla ve Türkiye'nin uluslararası 18. turistlik tesisi olmasına rağmen turizmde biraz geri kaldık. Ama gelecek küresel ısınmada Ünye'nin hatta Karadeniz'in şansının daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Ünye'de gezilecek görülecek çok güzel yerler olduğunu göreceksiniz. Bugün Şeyh Yunus Emre Türbesini ziyaret edeceğiz, Çakırtepe'den, Ünye Kent Ormanı'ndan Ünye'ye bakacağız ve tarihi Kadılar Yokuşumuzdan Ünye tarihi evlerini sizlere göstererek sizleri yolcu edeceğiz" dedi.
Dış Ekonomik Kurulu Üyesi olan Zuhal Mansfield, yaptığı konuşmada Türk kadınlarının dünyaya açılışı projesini Karadeniz'den başlattıklarını belirterek, "Aslında biz hep beraber Afrika'da tanıştık. Ben Bilecik Kadın Girişimciler Kurul Başkanıyım ve aynı zamanda Basın İş Konseyliği Başkanlığı'nı yürütüyorum. Benim yürüttüğüm Türk Kadınlarının Dünyaya Açılışı Projesi vardı. Ve biz bu ekiple tanıştık. Sayın Hülya Ulusoy 'Bu projeyi birde kendi memleketimizde Karadeniz Tanıtım Programı yapalım' dedi. Samsun'dan başlayan bu turumuzda şuan Ünye'deyiz. Bu gezimizi Samsun, Ünye, Fatsa, Ordu ve Trabzon olarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
TOBB Kadın Girişimciler Üyesi Hülya Ulusoy ise Doğu Karadeniz'i baştanbaşa tanımak istediklerini belirterek, "Sayın Ticaret Odası Başkanı Hasan Şimşek benden rica etti. Ben de arkadaşlarımdan rica ettim ve böyle bir organizasyon oluşturduk. Ben İstanbul'da yaşıyorum ama şehrim için ne yapabilirim diye düşündüm. Bununda en etkin yolunun hanımlar olabileceğini düşündüm. Bu sebeple kadınlarla el ele verip bu turu düzenlerdik. Doğu Karadeniz'i baştanbaşa tanımak ve tanıtmak istedik" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

16.02.2013 11:30:55 TSI

Editör: Wan Haber