Zonguldak'ta, 'İş'te Kadınlar' projesi kapsamında kadın girişimcilere sertifikaları yapılan törenle verildi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından işbirliği içerisinde yürütülen 'İş'te Kadınlar' projesi kapsamında kadın girişimcilere sertifikaları Zonguldak TSO'da yapılan törenle takdim edildi.
Yapılan sertifika törenine, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Valisinin Eşi Dr. Didem Dilek Ayyıldız, Zonguldak ZTSO Başkanı Salih Demir, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ve çok sayıda davetli katıldı.
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Öncelikle belirtilmesi gereken eğitimci kardeşimizin belli bir yaşa yaklaştığı dezavantajlı gurup olarak gördüğü fikrine ben katılmadığımı söylemek istiyorum. Avantajlı bir grup olduğunu belirtmek istiyorum. Akıl ve varlıklarıyla cidden avantajlı bir gruplar Onlara kısaca 'Uyuyan Devler' diyebiliriz. Yeter ki kıymetleri bilinsin. Bizim geçmişimizden günümüze taşıdığımız, anlayıştaki o yerine oturtalım. Bunların uyuyan dev olduğunu görürüz. Biz bu tip projelerle uyuyan devleri uyandırıp, toplumsal hayata kanalize edip, geleceğe nitelikli bir şekilde taşıyıp, onların avantajlarından bu toplumu yararlandırmak vazifemiz. TSO, BAKKA, ve derneğimiz buna önayak oldular. Sizde 'İş'te Kadınlar' dediniz ve bu güzelliği ortaya koydunuz" dedi.
Salonun dolu olmasından memnun olduğunu dile getiren ZTSO Başkanı Salih Demir, "Bugüne kadar yaptığımız toplantılar erkek ağırlıklı olan toplantılar ilk 3 sıra ancak doluyordu. O yüzden kadınlarımıza bu salonu doldurdukları için teşekkür ediyorum. Kadınlara önem vermek önemlidir. Kadınlara değer vermek gerekmektedir. Bu sertifika töreninde daha önce 9 ay merkez ve 4 ilçemizde toplantılar düzenlendi. Bu toplantılar neticesinde kadınlara sertifika verme gereği hissettik. En az erkekler kadar bize başarılı olduklarını gösterdiler. Bundan sonra onlarda en az erkekler kadar başarılı olurlar, ama bizi geçmeyin. O zaman üzersiniz bizi" dedi.
Daha sonra kadın girişimcilere sertifikaları dağıtıldı.
(SA-SA)

05.02.2013 17:41:51 TSI

Editör: Wan Haber