Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, Malatya Belediyesi Meclisi'nce onaylanan Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın bir gereği olarak, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Aile Danışma Merkezi bünyesinde Kadın Danışma Birimi kuruldu.
Kadın Danışma Birimi'nce, kadınlara hukuki konularda yardımcı olmak, bilgi vermek ve rehberlik etmek amacıyla da avukat bulundurma konusunda Malatya Barosu ile bir protokol imzalandı. Protokol imza törenine; Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Aile Danışma Merkezi Psikolojik Danışmanı Recep Bulut ve baroya bağlı bazı avukatlar katıldı.
İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Baro Başkanı Kutlubay, "Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü. Sayın Belediye Başkanımızla bu anlamlı güne yakışır bir protokole imza atıyoruz. Bu protokoldeki amacımız; öncelikle ailenin korunması, ailenin korunması ile birlikte haklarını öğrenmeleri, bu haklarını koruyacak mekanizmalara ulaşmalarında bilgi ve bilinç sahibi olmalarıdır. Malatya Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında ciddi faaliyetler yürütüyor. Bu konuda Sayın Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum ve dünyadaki insan hakları ihlallerinin asgari düzeye inmesi dileğiyle İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" dedi.
Belediye Başkanı Çakır ise yaptığı konuşmada, "Malatya Belediyesi olarak sosyal içerikli projelerimizden biri de Aile Danışma Merkezimiz. Bu merkezimiz tarafından bugüne kadar sorun yaşayan çok sayıda aileye ulaşıldı. Şu ana kadar 500'e yakın aile ile birebir görüşmeler yapıldı, merkezimizde düzenlenen eğitim programlarına bu aileler iştirak etti. Buradaki temel amacımız aileler arasındaki iletişimsizliği, iletişim eksikliğini ortadan kaldırmaktır. Anne-baba ve çocuk ilişkileri ile risk altındaki çocuklar için de ayrıca etkinlikler yapılarak gerçekten aile yapısının korunması anlamında güzel çalışmalara imza atıldı. Özellikle ailelerin hukuki yönden bilinçlendirilmesi için Malatya Baromuz bugüne kadar yeterli desteği sağladı. Bugün de kendileri ile bu desteğin devamı niteliğinde bir protokol imzalıyoruz. Malatya'nın bir kadın dostu kenti olması münasebetiyle, üstlenmiş olduğumuz bir takım sorumluluklar var. Türkiye'de örnek projelere imza atacağımıza ve öncülük edeceğimize dair protokol imzalamıştık. İmzalayacağımız bu protokolün İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezimiz eşler arasındaki ilişkiler, anne-baba ve çocuk arasındaki iletişim kopukluğu ve aile içi çatışmalarda uzman arkadaşlarımız, psikolojik danışmanlarımızla destek olmaya çalışıyor. Bunu toplumsal bir görev olarak görüyoruz. Malatya Barosu'na ve gönüllü hizmet veren avukat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün burada daha önce yapılan çalışmaları protokole dönüştürmüş oluyoruz" ifadelerini kullandı.
(BK-SO-Y)

10.12.2012 18:03:34 TSI

Editör: Wan Haber