İzmir'de, evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle cinayete kurban giden Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, kızının cinayet öncesinde tehdit aldığına yönelik karakola başvurduğunu ancak kendisi ile ilgilenilmediğini öne sürdü. Acılı baba, kadınları öldürenlerin idam yasasıyla yargılanmasını talep etti.
Cinayete kurban verdikleri yakınlarının katil zanlılarının en ağır cezalar ile yargılanmasını isteyen aileler, ıslık ve alkışlarla İzmir Adliyesi önünde toplandı. Kadın Cinayetleri Platformu bünyesinde toplanan yüreği yanık aileler arasında geçen günlerde evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle öldürülen 24 yaşındaki 1 çocuk annesi Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüler de vardı. Ünlüer, kızının yadigarı 7 yaşındaki torunu Atalay Efe Karga ile hazır bulundu.Etrafında olup bitenleri ürkek bakışlar eşliğinde izleyen küçük Efe'nin dedesinin elini bir kez bırakmadığı ve annesinin fotoğrafının bulunduğu pankartların arkasında durduğu gözlemlendi.

KARAKOL SAVCILIĞA SEVK ETTİ
Kızının katil zanlısı Okan Ö'nın evlilik teklifini reddettiğini ve evlenmek gibi bir niyetinin olmadığını tek derdinin çocuğunu büyütmek olduğunu belirten baba Zeki Ünlüler, cinayetin planlanarak işlendiğini ve buna rağmen cezaların düşük olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'a idam yasasının geri getirilmesi için seslenen Zeki Ünlüer, şöyle konuştu: "Kızım reddettiği için devamlı takip etmiş, Torbalı'dan araba tutmuş özellikle kızım katletmek için. Daha önce de internetten de 'bu benim son şovum, ben öldürürüm, 3 yıl sonra çıkarım ama sen ölürsün' diye yazmış. Kızım daha önce Gültepe Karakolu'na gidip tehdit edildiğini belirtmiş. Çaresiz kalmış. Sırf annesine ve bana üzmemek için duyurmamak için. Karakol, 'Biz bakmıyoruz o tür davalara. Demiş ki; 'Ben karakola gidince benimle dalga geçtiler. İlgilenmiyorlarmış. Beni terslediler' diye arkadaşı ile telefonda konuşmuş." Kadın cinayetlerinin 'kovboyculuk' oyununa dönüştüğünü öne süren baba Zeki Ünlüler; sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek hedefi çocuğunu büyütmekti. Evlenmek gibi bir niyeti yoktu. Ben kızımın katilinin asılmasını istiyorum. Sorgusuz sualsiz. İdam yasasının geri getirilmesini istiyorum. Resmen kovboyculuk oynuyorlar. Başbakanımıza sesleniyorum; 'Bu cezalar çok düşük. İdam yasası geri getirilsin."
(AH-HO-Y)

12.12.2012 12:08:23 TSI

Editör: Wan Haber