Konya'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü, kadın çiftçilerle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Ereğli kadınının tarım sektöründe daha fazla rol alması, daha çeşitli işlere katılması gerektiğini ve bunun yolunun doğru bilgiden geçtiğini düşünen Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü, kadın çiftçilerle sık sık yapılan toplantılarda bir araya gelerek bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan ve Necati Abat, Ev Ekonomisti Nezaket Yılmaz'ın katılımıyla Belkaya Kasabası, Gaybi Köyü, Belceağaç Köyü ve Hacımemiş Köyünde düzenlenen toplantıda kadın çiftçilere, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta hijyenik sağım kuralları, yoğurt, peynir ve tereyağı yapımı konularında bilgilendirildi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, çiftçi toplantılarının ilçenin diğer köy ve kasabalarında da yapılacağını, bu sayede üreticiliğin daha bilinçli yapılacağını ifade etti. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenecek olan kurslar için mutlaka kadın çiftçiler katılmaları gerektiğini dile getiren Özgüeven, bütün kadın çiftçileri toplantıları davet etti.
Düzenlenen toplantı sonunda memnuniyetlerini dile getiren kadın çiftçiler, bu toplantıların daha verimli olabilmesi için sürekli olması gerektiğini isteyerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik ekibine bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
(MA-AH-Y)

18.12.2012 15:08:54 TSI

Editör: Wan Haber