CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 20'nci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.
Her yıl geleneksel olarak yapılan "Uğur Mumcu'yu Anma Yürüyüşü" Kadiköy İskele Meydanı'nda başladı ve Altıyol Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşe CHP Kadiköy İlçe Başkanı Necati Ekşi, partililer ile vatandaşlar katıldı.
Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Necati Ekşi, "Ocak ayı Türkiye için karanlık bir aya dönüştü. Bir sürü siyasi cinayetin işlendiği bir ay. Hele 24 Ocak günü hem İsmail Cem'i hem Aydın Güven Gürkalı, hem Gaffar Okan'ı hem de Uğur Mumcu'yu kaybettiğimiz bir gün. Üstüne üstlük bugün Pınar Selek davasında 3 kez beraat eden Pınar Selek'e ömür boyu hapis cezası verildi. Ülkemizde hala siyasi cinayetlerle boğuşuyoruz. Daha birkaç gün önce Çağlayan'da avukatlar tutuklandı. 7 katta polisler gaz kullandılar. Avukatlara karşı gaz kullandılar" dedi.
Ekşi, "20 yıl önce biz Uğur Mumcu'yu kaybettik. 20 yıl önce arabasının içinde, onunla yüzleşmeyenler, onunla fikir tartışması yapamayanlar, onunla karşı karşıya gelemeyenler öldürdü. 20 yıl sonra hükümet, arabasının enkazını ailesine vergi borcuyla iade etti" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
(MB-AS-YHY-Y)

24.01.2013 22:53:03 TSI

Editör: Wan Haber