Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan modern kapalı Pazar yerinin açılış kurdelesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ve protokol mensupları yaptı.
2 buçuk ay önce yapımına başlanan Modern Kapalı Pazar Yeri'nin açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi. Beldenin Eroğlan Mahallesi'nde inşa edilen ve 70'in üzerinde pazarcı tezgahını içinde barındıran kapalı Pazar yerinin açılış törenine, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Edremit'in bazı daire müdürleri, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, AK Parti'nin belde başkanları, Kadıköy Belediyesi'nin meclis üyeleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni sırasında halka lokma hayrı yapılırken, dualar eşliğinde protokol mensupları açılış kurdelesini kesti. Modern kapalı Pazar yeri alanını gezen protokol mensupları, pazarcı esnaflarıyla sohbet edip alış veriş yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, "Göreve geldiğimiz günden beri 1 milyon 120 bin TL'lik yatırım ile 80 bin metrekare yolu asfaltlayıp parke taş ile kapladık. 220 bin TL'lik yatırım ile 5 kilometre yeni kanalizasyon hattı döşenmiştir. Özel hastane yanındaki alana otopark düzenlemesi yaparak halkın hizmetine sunduk. Belediyemize 1 otobüs, 1 kepçe ve bir hizmet aracı kazandırdık. Beldemizde bulunan alt geçitleri modernize ederek yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da kolayca kullanılabilir hale getirdik. Şıp-Şıp Dede Sosyal Tesisleri'ne belediyemize kazandırdık. Yapımına hızla devam edilen 112 Acil Servis İstasyonu ve sağlık ocağı inşaatı inşallah önümüzdeki 2 ay içinde tamamlanacak. İçme suyu şebekemizde ilave ve revizyon kapsamında 152 bin TL'lik yatırım ile 9 buçuk kilometre uzunluğunda yeni hat döşendi. Yağmur suyu drenajı kapsamında 600 milimetrelik yeni büzler döşenerek su baskınlarına karşı önlem alındı. Sosyal belediyecilik anlayışı ile PTT hizmet noktasını ve belediye tahsilat bürosunu Çanakkale asfaltı üzerinde bir mekana taşıyıp hizmete sunduk. 3 ayrı noktada bölgesel çocuk parkları ve oyun alanları tanzim ettik. Bunun yanında şehir parkının yapımı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bildiğiniz üzere şimdiki sağlık ocağının yerini SGK merkezi yapılmak üzere ücretsiz olarak SGK'ya devrettik. Onlar da yakın zamanda burada inşaatı başlatacaklar. Eroğlan Mahallesi'nde bin 560 metrekare kapalı alana sahip Pazar yeri ve müştemilatlarını hizmete açtık. Açılışını yaptığımız bu alan 75 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu. Bu alan toplam 550 bin TL harcanarak inşa edilmiştir ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Pazar yerimizin kurulmasında emeği olan sayın Edip Uğur'a, sayın Ali Aydınlıoğlu'na, belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz" dedi.
Kalabalık heyet, açılışın ardından Şıp-Şıp Dede Tesisleri'ne giderek sohbet etti.
(SŞ)

20.01.2013 15:45:54 TSI

Editör: Wan Haber