28-31 Ocak 2013 tarihleri arasında Satranç Eğitim Merkezinde açılan 1. Kademe Yardımcı Satranç Antrenörlük Kursunu Adana bölgesi eğitmenlerinden Erkan Bayrak tarafından verililiyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen yaptığı açıklamada, satranç antrenörlük kursuna Kayseri genelinden katılım olduğunu ve Kayseri'de 5. Kez Satranç Antrenörlük Kursunun açıldığını bildirirdi. Özen, kurslara bugüne kadar yaklaşık 180 kişinin katılarak antrenörlük belgesi aldığını, amaçlarının kentte satrancı sevdirmek olduğunu ifade etti. Özen, şöyle konuştu:
"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta öğrencilere olmak üzere satrancı sevdirmek için antrenörlük kursu açtık. Bugüne kadar Satranç eğitim merkezimizin açılması ile birlikte Satranç branşında lisans sayımız 3 bin sayısını geçmiştir. Uzun yıllar sonra ilk kez Satranç Kulüpler Turnuvası düzenlenecektir. Satranç Eğitim Merkezinde devam eden kursa 39 kursiyer kayıt olmuştur. Yapılan sınavda başarılı olanlara satranç antrenörlük belgesi verilecek."
(AÖ-Y)

31.01.2013 10:15:10 TSI

Editör: Wan Haber