Konya'da aile yapısının korunmasına yönelik önemli bir sorumluluğu yerine getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM), 2012 yılında 2 bin 645 kişiye destek hizmeti verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal belediyecilik uygulamaları ile insanlara doğrudan hizmet yaptıklarını ve KADEM'in buna en önemli örnek olduğunu belirterek, toplumun temelini oluşturan aileye yönelik hizmetleri artırarak sürdürdüklerini ifade etti. Belediye olarak Hanım Lokalleri, mesleki eğitim merkezleri, gençlik merkezleri ve KADEM'de psikolojik danışmanlık, rehberlik ve aile destek hizmetleri yürüttüklerini hatırlatan Başkan Akyürek, ailelerin parçalanmasını önlemeye, parçalanmış ailelerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Akçeşme Mahallesi'nde restore edilen tarihi Konya evinde hizmet veren Aile Destek Merkezi'nin halk sağlığı uzmanı, sosyolog, psikolog ve uzmanlarla ailelere sosyal destek verdiğini belirten Başkan Akyürek, parçalanmış ailelerde en büyük sıkıntıyı çocuklar yaşadığı için KADEM'de verilen en önemli hizmetin parçalanmaya doğru giden ailelerin parçalanmasını önlemek olduğunu ifade etti.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan Sosyal Belediyecilikte Model Uygulama olarak da ödül alan KADEM, 2012 yılında 2 bin 645 kişiye destek hizmeti verdi. KADEM, uzmanlar aracılığıyla parçalanmış ailelere sosyal destek, gençleri hayata hazırlama, huzurlu aile, aile ile ilgili tüm konularda koordinasyon çalışması, birebir görüşme, ailede iletişim-sevgi seminerleri gibi hizmetler veriyor.
(İHA-FM-Y)

18.01.2013 16:03:56 TSI

Editör: Wan Haber