Çamlihemşin-Hemşin Vakfı (ÇAHEV) tarafından düzenlenen "Sizin Objektifinizden Kaçkarlar Fotoğraf Sergisi" Çayeli Bakır İşletmeleri'nin sponsorluğunda Ankara'da açıldı. Serginin açılışında, Ankaralı sanatseverlerin ve basın mensuplarının yanı sıra Çayeli Bakır'ı temsilen bir grup çalışan da hazır bulundu.
Kızılay'daki Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde 15 Aralık'ta açılan "Sizin Objektifinizden Kaçkarlar Fotoğraf Sergisi" 23 Aralık'a kadar gezilebilecek. Sergide, Kaçkarlar yöresinin doğasını, sosyal, kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan ve halkın oylarıyla seçilen 120 fotoğraf yer alıyor.
ÇAHEV, geçtiğimiz aylarda, fotoğraf meraklıları tarafından Kaçkarlar'da çekilen fotoğrafları geniş halk kitlelerine ulaştırmak amacıyla "Sizin Objektifinizden Kaçkarlar Fotoğraf Sergisi" adı altında bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında dileyen herkes, çekmiş olduğu fotoğrafları bu amaçla açılan web sitesine yükledi ve web üzerinden yapılan halk oylaması ile sergilenecek fotoğraflar belirlendi. Böylece en beğenilen 120 fotoğraf, "Sizin Objektifinizden Kaçkarlar Fotoğraf Sergisi"nde yer aldı. Sergilenen fotoğraflar ayrıca ÇAHEV'in takvim, poster gibi çalışmalarında da değerlendirilecek.
Çayeli Bakır Dış İlişkiler Müdürü Dr. Ercan Balcı sergi hakkında şunları söyledi:
"Bilindiği üzere, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan Kaçkar Dağları 1994 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli parkın büyük bir bölümü Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Zaman içinde dağcılık, kaya tırmanışı, trekking, rafting ve kayak gibi sporlar için bir merkez haline dönüşen Kaçkarlar, içerdiği doğal güzelliklerle her zaman fotoğraf meraklılarının ilgisini çekmiş bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın güzelliklerinin belgelenmesi, paylaşılması ve kalıcı hale getirilmesi çok önemlidir. Çayeli Bakır İşletmeleri olarak, çevresel duyarlılığın önemini de yansıtan böyle bir çalışmaya destek vermekten mutluluk duyduk."
(SB-ÖS-Y)

19.12.2012 13:18:18 TSI

Editör: Wan Haber