Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın Lübnan polisine teslim edildiği bildirildi. Lübnan basını, polislerin emniyette teslim edildiğini duyurdu. 
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 71 gün önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının kısa süre içinde serbest bırakılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, "Türk pilotları teslim almak üzereyiz" açıklamasıyla yürekleri ağızlara getirdi. Son olarak Akpınar ile yardımcısı Ağca'nın Lübnan emniyetine teslim edildiği bildirildi.
 
Kısa bir süre içinde El Cedid televizyonu Ağca ve Akpınar'ın ilk görüntülerini yayınladı.
 
"BÜYÜKELÇİ HAVALİMANINA GİTTİ"
Türkiye’nin Beyrut Baüyükelçisi İnan Özyıldız’ın da Beyrut Refik Hariri Havalimanı'na gittiği öğrenildi. Havaalanında Lübnanlı bazı yetkililer de bulunuyor. Bu yetkililerden Lübnan Kamu Sağlığı Bakanı Ali Hasan Halil, "Lojistik sorunlar büyük oranda çözüldü, uçak birazdan Türkiye'den hareket edecek" dedi.
 
Lübnanlı hacıların ailelerinin sözcüsü Hayat Avali de resmi haber ajansı NNA'ya yaptığı açıklamada, hazıları taşıyan bir uçağın 19.30 sularında Türkiye'den hareket ettiğini söyledi. Türkiye'den Beyrut'a uçuşlar ortalama 1 saat 45 dakika sürüyor.
 
Hazıların yakınları da havaalanın dışında birikmeye başladı. Hacı yakınlarının havaalanı içine girmesine güvenlik makamları izin vermiyor.
 
TÜRK MAKAMLARI İDDİALARI DOĞRULAMIYOR
Bu arada Lübnan medyasından birbiri ardına gelen iddiaların hiçbiri şu ana kadar Türk makamlarınca doğrulanmış değil.
 
Lübnan Devlet TV’si bir süre önce geçtiği, “Türk pilotlar Katar’a ait bir uçakla Beyrut’tan ayrıldı” haberi saat 19.00 itibariyle Türk kaynaklarca doğrulanmadı.
 
Bir Arap gazetesinin bir Türk yetkiliye dayandırdığını öne sürdüğü “Katar rehin Lübnanlı hacıların kurtarılması için 150 milyon dolar fidye verdi” haberi de doğrulanmayan bir diğer iddia. Hürriyet’e konuşan güvenilir kaynaklar, “Konuyla ilgili Arap medyasına konuşmuş tek bir Türk yetkili yok” derken, Dışişleri kaynakları da böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını belirttiler.
 
Bir yetkili, “Bir gelişme olduğu takdirde hiç vakit geçirmeden gereken duyuru yapılacaktır. Bunun için beklemenizde fayda var. İddia bazındaki haberlere itibar etmeyin” dedi.
Editör: Wan Haber