Osmaniye'nin merkeze bağlı Kumarlı köyünde, su yatağından kaçak kum çakıl alan kimliği belirsiz şahıslar, köy mezarlığını tahrip etti. Mezarları tahrip olan köylüler, yetkililerin duyarsızlığına isyan etti.
Kumarlı köyünün hemen yanında bulunan Enova HES'in su yatağından kaçak malzeme almak isteyen kimliği belirsiz kişiler, köyün mezarlığından yol geçirip, mezarları da tahrip ettiler. Köy mezarlığında toplanan köy sakinleri olaya duyarsız kalan yetkilileri tepkilerini dile getirdi. Köy sakinleri adına açıklama yapan eski muhtar İzzet Özer, "Gece bilinmeyen bir saatte iş makinaları mezarlığın içinden yol açmış. Bu arada birçok mezar da tahrip edilerek, yok olmuş. Şimdi buradan kamyonlarla kaçak ve izinsiz olarak kum-çakıl taşıyorlar. Biz durumu Jandarmaya bildirdik. Ancak onlar da bize yazılı bir bildiri gelmedi. Bunun için yapacak bir şey yok dediler. Bu nasıl bir durum. İnsan dedelerinin atalarının mezarlarına sahip çıkmaz mı? Burada birçok kişinin mezarı yok oldu. Köyün dışında yaşayanlar var. Onlara haber verdik. Geldiler ve durumu görünce göz yaşlarına boğuldular. Biz yetkililerden bu duruma biran önce çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.
Diğer yandan malzeme taşıyan kamyonların tonaj kurallarına da uymadığını belirten Özer, "Hem kaçak malzeme taşıyorlar, hem de fazla tonajda yükleme yaptıkları için köyün yolu artık kullanılmaz hale geldi. Yolumuz daha yakında yapılmıştı. Milyonlarca lira harcanan yol, şimdi çukur ve çamur deryasına döndü. Yazık değil mi bu kadar harcanan paralara. Bunun sorumluları niçin bulunmuyor" şeklinde dert yandı.
Bu arada Arslantaş Barajı üzerinde kurulan Enova HES'in su yatağından alınan malzemelerin baraja da zarar vermesinden korktuklarını ifade eden Özer, "Bilindiği gibi geçen sene Adana'nın Kozan ilçesinde bir baraj faciası yaşandı. Şimdi bizler de burada bir benzerinin yaşanmasından korkuyoruz. Köylüler bu durumdan çok tedirgin. Buradan sayın valimize sesleniyoruz. Lütfen gelsin ve durumu bizzat gözleri ile görsün ve buna bir çözüm bulsun" diye konuştu.
(ACK-AKL-Y)

28.01.2013 11:58:29 TSI

Editör: Wan Haber