Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, kaçak sigaranın gelirinin PKK terör örgütüne gittiğini belirterek, "Kaçak sigara kullanmayalım" uyarısında bulundu.
Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin sigara kaçakçılığı hakkında hazırladığı rapor hakkında bilgi verdi. Rapora göre terör örgütünün vergi adı altında yüzde 10 haraç aldığını belirten Akdardağan, "Raporda, 2009'dan itibaren Türkiye'deki yasal sigara satışının düştüğü, kaçak sigaranın arttığına dikkat çekildi. Uyuşturucu ticaretinden sabıkalı bin 789 kişinin düşük risk ve yüksek kar yüzünden sigara kaçakçılığına transfer olduğunun anlaşıldığı açıklandı. Polisin bu yıl 89 milyon 619 bin paket kaçak sigara yakalayarak bir rekora imza attığı da raporlarda belirtilmiştir" dedi.
Raporda PKK'nın İran ve Irak toprakları içinde Türkiye sınırına kıyı bölgelerde kurduğu sözde gümrük noktalarına dikkat çekildiğini ifade eden Akdardağan, "Raporda İran topraklarında 4, Irak bölgesinde ise bir olmak üzere 5 ayrı yerde örgütün gümrük noktası bulunduğu açıklandı. Sözde gümrük noktalarının Hakkari Yüksekova ile Şemdinli, Ağrı ile Çukurca ve Çığlı köyü arasında olduğu bildirildi. Hazırlanan raporda ayrıca kaçakçıların bir katıra 200-300 karton sigara yüklediği ve PKK gümrüğüne yüzde 10 pay ödemeden geçişlerine izin verilmediği kaydedildi" diye konuştu.
Vatandaşları da bu konuda uyaran ve kaçak sigara kullanılmaması gerektiğini söyleyen Akdardağan, "Aldığınız her paket sigara, PKK terör örgütüne para olarak dönmektedir. Ne kadar ucuz olursa olsun kaçak sigara, raporlara işlendiği gibi terör örgütünü maddi olarak güçlendirmektedir. Her ne olursa olsun kaçak sigara kullanılmamalı. Devlet kaçak sigara kaybının her yıl 2 buçuk milyar TL olduğunun tahmin edildiğini açıkladı. Şehir merkezlerinde 2 buçuk TL'ye satılan kaçak sigaradan en çok nemalananların ise yasa dışı örgütler ve terör örgütüdür. Burada hepimize büyük görev düşmektedir. Herkes taşın altına elini koymalıdır" dedi.
(SC-UU-CC-Y)

21.12.2012 17:25:57 TSI

Editör: Wan Haber