Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kaçak konutlarda oturan vatandaşları mektupla uyardı.
Göreve başladığı 2004 yılından bu yana kaçak konutlarda ikamet eden vatandaşları çeşitli yollarla uyaran Başkan Necmettin Dede, bir sonuç alamayınca çözümü mektup yazmakta buldu. Kaçak konutlarda ikamet eden vatandaşlara tek tek mektup yazan Başkan Dede, işlemlerini bitirmelerini aksi halde yıkımla karşı karşıya kalabileceklerini yazdı. Mektupla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Dede, kaçak yapılarla ilgili çok mücadele verdiğini ama bir sonuç alamadığını dile getirdi. Muş'ta 26 adet yapı kooperatifinin ruhsata aykırı olduğunu vurgulayan Dede, bu yapılarda oturan vatandaşların ilerleyen zamanlarda büyük sıkıntılar yaşayacağını belirtti. Göreve başladığı günden bu yana vatandaşların her türlü sorununu çözmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Dede; "Görevim müddetince vatandaşlarımın özel sorunlarına çözüm bulabilmek, yardımcı olabilmek ve belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmelerini amaçlayarak kapımızı devamlı açık tuttuk. Göreve başladığım günden bugüne kadar hukuktan ayrılmadım. Buna rağmen hakkımızda türlü türlü dedikodular ortaya atıldı" dedi.
Kaçak yapılarda oturan vatandaşların mağdur olduklarını ifade eden Dede; "Bu vatandaşlarımız ilerleyen zamanlarda daha büyük sıkıntılarla karşılaşacaklardır. Çünkü bugün olmazsa bile yarın kaçak yapıların yıkımı gündeme gelecektir. Bunun yanında şu anda bile ruhsat alamayan konutlar, şantiye elektrik ve su tarifesine tabi tutuluyor. Herkes kaçak konutlarla ilgili bizi sorumlu tutuyor. Kimse yapı kooperatiflerinin yöneticisine hesap sormuyor. Biz işini düzgün yapan hiçbir yapı kooperatifinin işleminde sorun çıkartmadık. Oysa kaçak olan yapı kooperatifleri, üyelerine bizim ruhsat vermediğimizi yönünde beyanatlarda bulunmuşlar. Vatandaşlarımız da bunlara itibar edip sürekli bizi suçladılar. Biz de vatandaşlarımızı bilgilendirmek için kendilerine mektup yazdık. Her yapı kooperatifi sakinlerine ayrı ayrı mektup yazdık ve hepsinin eksiklerini ayrı ayrı anlattık. Vatandaşlarımın bu mektupla gerçekleri öğreneceklerine inancım tamdır" diye konuştu.
Mektubun sonuna cep telefonu numarasını yazdığını da söyleyen Dede, mektuptan tatmin olmayan vatandaşların kendisini rahatlıkla arayabileceğini belirtti. Başkan Dede, 26 yapı kooperatifinden 2 tanesine mektup gönderdiklerini ve geri kalan 24 tanesine daha mektup göndereceklerini söyledi.
(NA-MSA-Y)

14.02.2013 11:29:00 TSI

Editör: Wan Haber