Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, kömür denetimlerini artırdı. Kömürler kente girişte önce hava kalitesi kontrol laboratuarında analizden geçirilirken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor.
Kömürlerin, satış noktalarına ulaşmadan önce TÜRKAK tarafından akretide edilmiş Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi Kontrol Laboratuvarı'nda, nem, kalori, kükürt dioksit kül ve uçucu madde ölçümleri yapıldığı, analiz sonucunda İl Mahalli Çevre Kurulu standartlarına uymadığı belirlenen kömürlerin şehir dışına çıkarıldığı bildirildi. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2012 yılında yapılan denetimlerde 167 kamyonda toplam 4 bin 129 ton kömürün standartlara uymadığı gerekçesi ile şehir dışına çıkartıldığını ifade etti.
Öte yandan kent merkezinde bulunan katı yakıt satış istasyonlarına yönelik denetimlerinin de laboratuvar denetimlerine paralel olarak aralıksız devam ettiği kaydedildi.Isınmak amacıyla kömür kullanan şahıslar, kömür satış bayileri, fırınlar, seralar ve işletmelerin ekipler tarafından sürekli denetlendiği, standart altında kömür satan, kullanan kişi ve işletmelere ceza uygulandığı ifade idildi. Büyükşehir Belediyesi 2012 yılında 10 işletmeye, standart dışı kömür sattığı gerekçesi ile 162 bin 71 TL para cezası uyguladığı bildirildi.
Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları katı atık yakıt belgesi olan istasyonlardan kömür almaları, Büyükşehir Belediyesi'nin uygunluk belgelerini mutlaka istemeleri ve yakım kurallarına ve saatlerine uymaları konusunda uyardı.
(SK-Y)

21.01.2013 12:19:13 TSI

Editör: Wan Haber