Sakarya'da son bir hafta içinde 15 kaçak avcıya 8 bin 952 TL para cezası kesildi.
Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve Jandarmaya gelen ihbarların değerlendirilmesi amacıyla İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince son bir hafta içinde yapılan denetimlerde 28 adet Canlı Mühre (Ördek) yakalandı. Bunlardan 6 Adedinin sahibine ulaşılarak toplam 3 bin TL tazminat cezası kesilirken, Güme önlerinde bulunan 22 Adet Canlı Mühre (Ördek)'nin sahiplerine ulaşılamadı. Bu ördekler de Poyrazlar Gölü ve Sapanca Gölünde doğal yaşam alanlarına salındı.
Son bir hafta içinde Müdürlük ekiplerince Kaçak av yaparken yakalanan 15 kişiye ise toplam 8 bin 952 TL idari para cezası kesildi.
Son bir hafta içinde Av Koruma Kontrol ekiplerince Yenidoğan, Mollaköy, Emirsultan mezarlığının arka kısmındaki göletlerde kaçak avlanma yapmak için kurulan 13 adet kaçak güme yakılarak imha edildi.
Şube Müdürü Osman Demirel, "Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde tespit edilen gümeler imha ediliyor. Avcıların, avcılık etiğiyle bağdaşmayan ve ava tuzak kurulması esasına dayanan güme avcılığı hususunda yeterli hassasiyeti göstererek gerek kendilerinin zor durumda kalmamaları gerekse mevzuata uygun avlanma metotlarına yönelerek daha insancıl ve gerçek avcı gibi davranmaları beklenmektedir. Unutulmamalıdır ki avcılar doğal hayatı korumalarını beklenen kitlenin en başta gelen bireyleri olmak durumundadır" dedi.
Şube Müdürü Demirel Kaçak Avcılık için kurulan gümelerin imha çalışmalarının aralıksız olarak Sakarya'nın her bölgesinde devam edileceğini söyledi.
(SC-İÇ)

15.01.2013 17:24:25 TSI

Editör: Wan Haber