Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, Türkiye genelinde kablo hırsızlığına karşı 3 bin 500 noktada alarm sistemi kurulduğunu belirtti.
Türk Telekom İl Müdürü Ahmet Hamdi Zengin, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçmek için tüm ülke çapındaki önemli noktalarda alarm sistemi kurdu. Sistem, hatlara yapılan müdahaleleri, Ağ Yönetim Sistemi merkezleri aracılığıyla anında güvenlik güçlerine iletiyor.
Değer odaklı müşteri yaklaşımını esas alan Türk Telekom, müşterilerine en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom, müşterilerinin iletişim özgürlüğünü engelleyen ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olan kablo hırsızlığı olaylarına karşı ülke çapında yaygın bir alarm sistemi kurdu.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Türk Telekom'un Türkiye'nin her noktasına uzanan altyapısında belirlenen 3 bin 500 noktaya kurulan özel alarm sistemi, hırsızların kablo hatlarına müdahalesini anında tespit ediyor. Sistem, kablo hattına yapılan müdahaleyi hemen ilgili Türk Telekom İl Müdürlüğü'ne bildiriyor. 7 gün 24 saat takip yapılan ve İl Müdürlükleri tarafından yönetilen Ağ Yönetimi Sistemi merkezleri, alarmın devreye girmesiyle durumu güvenlik güçlerine bildiriyor. Böylece çok kısa sürede hırsızlık girişiminin yapıldığı noktaya ulaşan güvenlik güçleri, hırsızlık olaylarına daha etkin şekilde müdahale edilebiliyor.
Sadece büyük şehirlerde değil, tüm yurt genelinde yaşanan kablo hırsızlığı olayları bireylerin ve kurumların iletişim özgürlüğünü kısıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülke ekonomisine milyonlarca liralık zarar veriyor. Türk Telekom, ülke çapında kurduğu alarm sistemiyle kablo hırsızlığı olaylarının önüne geçerek, müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarını sürdürüyor"
(Vİ-

30.01.2013 15:58:34 TSI

Editör: Wan Haber