Ege Evrensel Gelişim Derneği İzmir Gençlik Grubu, "KAATI tekniği ile Üç Boyutlu Resim Yapma Sanatı" ile ilgili bir AB Gençlik Projesi hazırladı. Proje, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edildi ve uygulama aşamasına geçildi.
Proje ile, 1800'lü yıllarda kaybolan "Türk Süsleme Sanatlarından biri olan Kağıt Kesme Sanatı KAATI'nın farklı bir uygulaması olan KAATI Tekniği İle Üç Boyutlu Resim Yapma Sanatı'nın canlandırılması ve genç, enerjik bir dokunuşla uyandırılması, hayata döndürülmesi ve geçmişten geleceğe kazandırılması amaçlanıyor. Atölye çalışmaları ile belirli bir gruba KAATI Tekniği İle Üç Boyutlu Resim Yapma Sanatı'nın öğretilmesi; yapılacak sergi ile de geniş bir kitlenin bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitimlerle canlandırılarak geleceğe kazandırılması hedefleniyor.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek olan proje uygulamasına katılım ücretsiz olacağı, haftada 1 gün ( Cumartesi ) saat 10.00-16.00 arasında Alsancak semtindeki Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirileceği bildirildi. Katılımcılara, katılım belgesi de verileceği belirtildi.
(AÖK-ERG-Y)

14.02.2013 13:08:13 TSI

Editör: Wan Haber