Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'nün, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ile ilgili toplantısına kadın derneklerinin birçoğunun çağırılmamasına tepki gösterdi. Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut'un, Mersin'deki bazı kadın derneklerini ŞÖNİM ile ilgili bilgilendirmek amacıyla toplantıya çağırdığını belirtti. Müdürlük binasında 27 Aralık 2012 tarihinde yapılan toplantıya, Kadının Statüsü Birimi'ndeki 9 dernekten 3'ünün davet edildiğini ifade eden Dinçer, bu duruma tepki gösterdi. Toplantıya sadece GİŞKAD, Türk Kadınlar Birliği, Günebakan Derneği ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi'nden kadın temsilcilerin katıldığını aktaran Dinçer, "Kadın dernekleri temsilcileri, diğer derneklerin toplantıya niçin katılmadıklarını sorduklarında verilen cevap; 'iletişim kuramadık'. Kadın derneklerinin iletişim adresleri Kadının Statüsü Birimi dosyasında var. Ayrıca dadın dernekleri, Dernekler Masası'nda da kayıtlı. Her türlü iletişim adresi orada da var" dedi.
Toplantıdan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden 26 Aralık 2012 tarihinde Ka.Der Mersin Temsilcisi'nin mail adresine yanlışlıkla gönderildiğini düşündükleri ''Kadının Emeği Derneği''ne yönelik davet yazısıyla haberdar olduklarını anlatan Dinçer, "Mersin'deki diğer kadın derneklerinin birçoğunun da davet edilmediklerini öğrendik. Toplantının bu kadar gayri ciddi bir şekilde düzenlenmesinin altında kasıt mı var, bilgisizlik mi? Yoksa 'kadın sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaptık' demek için mi yapılıyor?" ifadelerini kullandı.
Dinçer, ŞÖNİM'lerin açıldığı 14 ilden birinin de Mersin olmasının ise Mersin'de kadına yönelik şiddetin yoğunluğundan kaynaklandığını öne sürerek, sözlerini şöyle tamamladı: "ŞÖNİM'lerden birinin Mersin'e açılması Mersin'deki kadınların şiddet gördüğünün bir belgesidir."
(KYM-Y)

01.01.2013 16:43:27 TSI

Editör: Wan Haber