İzmir Halkapınar Kamp Eğitim Merkezinde kamp yapan Bayan Judo Milli takımı Teknik Direktörü Haldun Efemgil hedeflerinin Dünya Kupası'nda önemli dereceler elde etmek olduğunu söyledi.
Judo Federasyonu Başkanlığı'nın 2013 yılı faaliyet programında yer alan Büyük Bayanlar Milli Takım Kampı Teknik Direktörü Haldun Efemgil, Antrenör Ramazan Öztürk ve 19 sporcunun katılımıyla Halkapınar Kamp Eğitim Merkezi'nde başladı. 31 Ocak tarihine kadar devam edecek kamp ile ilgili açıklama yapan teknik direktör Haldun Efemgil "Kampımız sonunda 2-3 Şubat'ta Sofya'da Dünya Kupasına katılacağız. İzmir kamp açısından çok güzel bir şehir. Spor kompleksi içerisinde her türlü çalışmamızı yapma imkanımız mevcut. Başarılı bir kamp geçireceğimizi ve Dünya Kupasında da önemli dereceler elde edeceğimizi düşünüyorum. İl Müdürümüz Metin Kaplan'a bizleri kampta ziyaret ettikleri için de teşekkür ederim. Hedefimiz 2016 Rio'da Altın madalya almak" dedi.
Büyük Milli Takımlar Koordinatörü Ali Erbenlioğlu yaptığı açıklamada, "Bayan Milli takımımız Dünya Kupası için 31 Ocak tarihine kadar İzmir'de, Erkek Milli Takımımız da Fransa Paris Turnuvası için 25 sporcuyla 20 Ocak 07 Şubat tarihleri arasında Kocaeli' de kampa girecek. Nisan ayında Macaristan'da Avrupa Şampiyonası, Haziran Ayında da Akdeniz Oyunları ülkemizde yapılacak. Yarışma takvimimiz yoğun, bu kamplar sporcularımız için çok önemli, Atatürk Stadı altında Judo Salonu mevcut. Federasyon olarak İzmir kamplar için öncelikli tercihimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığından talebimiz 52 yatak kapasiteli olan Kamp Merkezi yatak kapasitesinin daha da arttırılması" şeklinde konuştu.
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise İzmir'in kamp imkanları açısından tüm federasyonlar tarafından tercih edildiğini belirterek, "Kompleksimiz içerisinde her türlü spor tesisi mevcut. Judo salonumuzu da tamamladık ve sporcularımızın hizmetine sunduk. Bizler sporcularımızın kamplarının en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü çabayı gösteriyoruz. Federasyonların burada kamp yapmaları çok faydalı olmaktadır. Kamp sonrasında ülkemizi başarıyla temsil ederek madalyalar kazandırmışlardır. Bayanlarımızın da Dünya Kupasında madalyaları toplayacağına inanıyorum. Başarılı bir kamp dönemi geçirmelerini dilerim. Judo Federasyonu Başkanı ve Yönetimine kamp merkezimizi tercih ettikleri için teşekkür ederek, İlimize daha çok kamp vermelerini istiyorum" diye konuştu.
(EA-BH-S)

18.01.2013 13:27:37 TSI

Editör: Wan Haber