Yerli ve yabancı üreticiler, toptancılar, perakendeciler, ihracatçılar, ithalatçılar ve mücevher tasarımcılarının sektörle ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri izleyebilecekleri JEWEX 2013 5. Alyans, Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı açıldı. Homeros Mücevher Tasarım Yarışması defilesinin renkli görüntüleriyle başlayan fuar, 4 Şubat'a kadar sürecek. Yarışmada dereceye girenler defile sonrası jüri sonuçları ile belli oldu.
Dünyanın en büyük kuyumculuk merkezlerinden biri olmayı hedefleyen ve Türkiye için yükselişin önemli fuarlarından biri gösterilen JEWEX 2013'de mücevher ve kuyumcu ticaretinin 140 firması katıldı. Açılışa CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muzaffer Tunçağ, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Genciz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

AÇILIŞI DEFİLE RENKLENDİRDİ
Açılış töreninde JEWEX Alyans, Altın Mücevher Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda geleneksel hale gelen Homeros Mücevher Tasarım Yarışması defilesi gerçekleşti. 'Ege Üçlemesi' ve 'Ege Rüyası' temalarından oluşan iki kategoride finale kalan tasarımları yarışma sponsor Atlantis Kuyumculuk takıya dönüştürdü.
Takılar Akif Örük'ün koreografisini yaptığı defilede ilk kez görücüye çıktı. Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan, Gülşin Diker gibi ünlü isimler podyuma çıktı. Yarışma sonrasında jürinin değerlendirmeleri ile Ege Üçlemesinin birincisi 'Demirel 1-1' tasarımıyla Ecem Öztürk, ikinciliği '123 Taşı' tasarımıyla İpek Taşçılar, üçüncülüğü '1 Mayıs' tasarımıyla Bahar Özkan aldı. Ege Rüyası kategorisinde ise birinciliği 'Max1' tasarımıyla Yasin Gezgiç, ikinciliği 'Ege Esintisi' tasarımıyla Ali Beycan ve üçüncü 'Enigma 3' tasarımıyla Burcu Şahin dereceye girdi, altı kişiye mansiyon ödülü verildi.
(FS-HO-Y)

01.02.2013 16:58:34 TSI

Editör: Wan Haber