Balıkesir'de, 2012 yılının son ağır ceza kararı iki mahkuma müebbet cezası oldu. L Tipi Kapalı Cezaevi'nde çete lideri olarak yatan Yılmaz Şahin Şakşak'ın öldürülmesiyle ilgili davaya bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H. İbrahim Gözükara; cezaevi cinayetinin 4 sanığından ikisine ömür boyu hapis cezası verirken, bunlara yardım eden diğer iki sanığa toplam 25 yıl hapis cezası verdi.
Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne bir önce başka cezaevinden nakille geldiği belirtilen Yılmaz Şahin Şakşak (44) isimli mahkum, şişlenerek öldürüldü. Geçen şubat ayında; gece yarısı koğuşta meydana gelen olayla ilgili M.A., C.B. (45), G.Y. (42) ve İ.Ç. (43) isimli cinayet suçundan hükümlü 4 mahkum hakkında işlem başlatıldı. Cinayete karıştıkları iddia edilen hükümlülerin Manisa'nın Akhisar ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.
Cezaevinde öldürülen Yılmaz Şahin Şakşak; 2006 yılında Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "Rüzgar-4" kod adlı operasyonda "Şakşak" çetesinin lideri olarak gözaltına alınmış, suç örgütü kurmak ve yönetmek ve birçok suça karışmak iddiasıyla çıkarıldığı adli makamlarca 21 adamıyla birlikte tutuklanmıştı. Balıkesir L Tipi Cezaevi'ndeki cinayetle ilgili Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyası Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun gelmesiyle birlikte jet hızıyla karara bağlandı.
Mahkeme Başkanı 'Jet Hakim' olarak tanınan Hacı İbrahim Gözükara da sanıklardan İbrahim Çavdar ve Gürsel Yılmaz'ı 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan dolayı ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki hal ve tavırlarını lehlerine takdir indirimi olarak değerlendiren mahkeme başkanı Gözükara, indirim olarak 'ağırlaştırılmış' ibaresini kaldırıp iki sanığa ayrı ayrı hapis cezası verdi. Bu sanıklara yardım etmek suçundan yargılanan Cumhur Bayır ve Mustafa Akyol isimli mahkumlar 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezada iyi hal nedeniyle indirime giden mahkeme iki sanığı 12 yıl 6'şar ay hapis cezası ile cezalandırdı.

EŞİNE ŞİDDET UYGULAYAN KOCAYA 21 YIL HAPİS
Bu arada, yine Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen kadına şiddet davasında da karar çıktı. Gözükara'nın baktığı davada, eşine cinsel şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan S.Ö. isimli sanık toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İddiaya göre, şüpheli S.Ö., eşi N.Ö.'ye cebir, şiddet ve tehditle cinsel saldırıda bulundu. Sanığın bu suçunu değişik zamanlarda zincirleme suç şekliyle işlediği belirtildi.
S.Ö.'nün bayan avukatı mahkeme sürecinde davadan çekilirken, mahkeme bir başka avukat atadı. Eşine şiddet ve cinsel saldırı iddialarını kabul etmeyen sanık da suçlamaları reddetti, beraat istedi.
Adli Tıp Kurumundan gelen raporda N.Ö. isimli kadının uğradığı şiddet ve cinsel saldırı olayından ruh sağlığının olumsuz şekilde etkilendiği belirtildi. Sanık avukatı Adli Tıp Raporuna da itiraz etti. Mahkeme Başkanı Gözükara, sanığı işlediği suçlardan dolayı toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen iki davada verilen kararlar 2012 yılının son ağır ceza davaları oldu.
(YU-HO-Y)

31.12.2012 19:49:40 TSI

Editör: Wan Haber