Antalya'da 20-23 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı'na katılan Japonya'nın ünlü Ajinomoto firması, 'beşinci tat' olarak adlandırdıkları 'umami çeşnisi'ni Türk pazarına sunuyor.
Temel tatlar olan 'tatlı', 'ekşi', 'tuzlu', 'acı'nın yanında beşinci tat olarak sunulan 'umami', bağımsız bir tat olarak tanıtılıyor. 1908 yılında Japon bilim adamı Dr. Kikunae İkeda tarafından keşfedilen umaminin Japon halkının çok sık kullandığı baharat türü olduğu bildirildi.
Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı'na katılarak ürünlerini Türkiye'de ilk kez tanıttıklarını söyleyen Ajinomoto Türkiye Genel Müdürü Yushiro Fujikatsu, dünya üzerinde 103 fabrika ve bin 700'den fazla AR-GE çalışanı ile 130 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Türkiye pazarına önem verdiklerini ifade eden Fujikatsu, önümüzdeki dönemde Türk pazarında büyümeyi hedeflediklerini kaydetti. Piyasa gelişiminin yükselmesi ve lokasyonun zenginliğinden dolayı Türkiye'yi seçtiklerini ifade eden Fujikatsu, "Türkiye zenginliğini kullanarak bu ürünü piyasaya sunmak istiyoruz. Şu an birçok ülkede bu ürünü satmaktayız. Bu çeşni Türk yemeklerine de uygundur. Size gururla sunabiliriz" dedi.
Ajinomoto firması, 'umami çeşnisi'ni ise Türkiye'de yaşayan Japon oyuncu Ayumi Takano'nun sunumunda tanıttı. Oyuncu Takano, 'umami çeşnisi'ni kullanarak ziyaretçilere balık köftesi yaptı. Daha sonra misafirlere suşi ikram edildi.
(UG-SK-CC-E)

20.02.2013 17:48:45 TSI

Editör: Wan Haber