Japon Dış Ticaret Örgütü Türkiye Ofisi Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.
Batı Akdeniz Kakınma Ajansı'nın (BAKA) daveti üzerine Antalya'ya gelen Japon Dış Ticaret Örgütü (JETRO) Türkiye Ofisi Genel Müdürü Naohiko Yamaguchı, Dış Ticaret Uzmanı Müjde Argalıoğlu ve BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile birlikte Vali Altıparmak'a ziyarette bulundu. Vali Altıparmak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Milli kimliğini koruyarak kalkınmasını sağlayan Japonya bizim için özel bir yerdir. Her Türk insanının kafasında Japonlara karşı bir sempati vardır. Japon kalkınması bizim için örnek kalkınma modeli olarak sunulur. Türk insanı Japonlarla işbirliğine hazır. Japon yatırımcı Türkiye'ye geldiği zaman hiç zorlanmadan kabul görecek milletlerden bir tanesi. Dolayısıyla bu iklimi çok iyi kullanmamız ve bunu iki milletin lehine nasıl geliştiririz diye düşünmemiz lazım" dedi.
Toplam 45 ülkede 78 ofis ile yatırım arayışı içinde olduklarını ifade eden Naohiko Yamaguchı ise Japonya ile Antalya arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Yamaguchı, bu kapsamda ilimizi ziyaret ederek Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yetkilileri ve turizmcilerle bir araya geleceklerini ifade etti.
Japonların son dönemlerde Türklere duyduğu ilgi ve saygının gitgide arttığını belirten Yamaguchı, hızlı kalkınma dönemlerini hatırlatarak, "Türk insanı gerçekten çok çalışkan, Türkiye'de Japonya'nın 1970'lerini görüyoruz" dedi. Yamaguchı, Japon yatırımcıların sadece Türkiye değil, Türk ortaklarla Kafkaslardan, Ortadoğuya kadar tüm bölgede yatırım yapmak istediklerini dile getirdi.
(SK-Y)

07.02.2013 16:04:22 TSI

Editör: Wan Haber