Türk-Japon ortaklığı ile Çankırı'ya kurulacak olan lastik fabrikasının inşaat çalışmalarını incelemek için kente gelen Japon iş adamları, bölge halkının hazırladığı karne ile şaşkınlık yaşadı.
Japon Sumitomo Rubber Industries ile lastik üreticisi Abdülkadir Özcan Otomotiv A.Ş. tarafından Çankırı'nın Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kurulacak lastik fabrikası için çalışmalar sürüyor. AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Sumitomo Rubber Industries'in Türkiye Fabrika Sorumlusu Takashi Teraguchi ve Mühendislik Departmanı Müdür Yardımcısı Yoshio Nakamae, OSB'ye gelerek incelemelerde bulundu. OSB'nin kurulacağı bölgede bulunan köylerdeki vatandaşlar ise, ortak bir karar alarak Japon yetkililer ve Milletvekili Filiz için karne hazırladı. Japon Teraguchi ve Nakamae'ye hazırlanan karneleri takdim eden Milletvekili Filiz, Japon yetkililere karnedeki notlarının tamamının 5 olduğunu söyledi. Karnelerini alan Japonlar, yatırım, hizmet, çevreye duyarlılık ve kalkınma derslerinden 5 aldıklarını öğrendikten sonra 5'in tam not olup olmadığını sordular. 5'in tam not olduğunu öğrenen Japon yetkililer, bölge halkına teşekkür ettiler.
Milletvekili Hüseyin Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlardan dolayı bölge halkı uygun görerek, şahsıma ve Japon yatırımcılara karne verdiler. Japon yatırımcılar da karneden dolayı çok mutlu oldular. Ben de çok mutlu oldum. Bölge halkına teşekkür ediyorum'' dedi.
(MT-BÖ-CC-Y)

25.01.2013 16:31:30 TSI

Editör: Wan Haber