Japon turist Kauemaru Fumitake (30), Mersin'in Silifke İlçesinde vatandaşlara müzik ziyafeti çekti.
20 gün önce Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen, oradan da İstanbul, Denizli, Pamukkale, Konya, Aksaray, Kapadokya, Malatya, Adıyaman, Mersin'i gezip Silifke ilçesine gelen Fumitake, gitarıyla birlikte caz müzik eşliğinde vatandaşlara sokak müziği ziyafeti çekti. Japon turistin sokakta gitar eşliğinde müzik yaptığını gören vatandaşlar önce şaşırdı, sonrada bir süre onu dinleyip gitar çantasının üzerine bozuk para bıraktı.
Japon turist Fumitake, yaptığı açıklamada, değişik kültürleri tanımak amacıyla Japonya'dan Bulgarista'a, 20 gün önce de Türkiye'ye geldiğini kaydetti.
Türkiye'ye Edirne'den giriş yaptığını, amacının değişik ülkelerdeki farklı kültürleri görmek olduğunu ifade eden Fumitake, Türkiye'deki insanların çok misafirperver olduğunu belirtti.
"Türkiye çok güzel, insanları çok sıcak kanlı ve çok iyi" diyen Fumitake, Kıbrıs'a gideceğini, Türkiye'nin çok güvenilir, tehlikenin olmadığı bir ülke olduğunu, Türkiye'de gördüğü misafirperverlik ve Türk insanının kendisine gösterdiği ilgiyi hiçbir zaman unutmayacağını, gezdiği yerler arasında de en güzel şehrin Konya, Aksaray ve Silifke olduğunu söyledi.
(MŞN-AKL-Y)

19.01.2013 10:45:25 TSI

Editör: Wan Haber