Sultanahmet'te tanıştığı Japon kadınları evlenme vaadiyle kandırarak paralarını alan şahıs yakalandı. Şüphelinin 2004 yılında Japon bir kadınla evlendiği ortaya çıktı.
Sultanahmet'te korsan tercümanlık yapan İsmail Y., Japon kafilesinden tanıştığı kadınları evlenme vaadiyle kandırarak dolandırdı. Dolandırıldıklarını fark eden Y.O. ve Y.M. isimli iki Japon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Savcılık kararıyla polisler, şüpheli İsmail Y.'yi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı suçlamaları kabul etmezken, paraları Y.O. ile birlikte harcadıklarını iddia etti.
Bunun üzerine ifadesine başvurulan Y.O., "Benimle evleneceğini söylüyordu. Bu süre içinde benden 3 milyon Japon Yeni para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu" dedi. Japon turistlerden Y.M. ise, İsmail Y.'nin kendisini Ordu'ya götürdüğünü, burada dini nikâh kıyıldığını, bazı belgeler göstererek resmi evlilik işlemlerinin sürdüğünü söylediğini belirtti. Turist Y.M., bu süre zarfında İsmail Y.'ye 115 bin TL para verdiğini belirtti.
Zanlının ifadesinde, Japon bir kadınla evli olduğu ancak kadının Japonya'ya gittiği için boşanamadığını söylediği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan İsmail Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(ET-OK-Y)

11.01.2013 13:13:28 TSI

Editör: Wan Haber