Ardahan'ın Hanak ilçesinde, Damal ilçe jandarma trafik timinin düzenlemiş olduğu şoförleri ve halkı bilgilendirme seminerine Hanak kooperatif şoförleri katıldı.
Seminerde konuşma yapan j.Kd. Bçvş. Sezgin Yılmaz şoförlere temel trafik kuralları, sürücülerin uyacağı kurallar, emniyet kemeri kullanma esasları ve önemi, takip mesafesi ile 4925 sayılı kara yolu taşıma kanununa istinaden taşıma işi yapan sürücülerden istenilen ve alınması gereken belgeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca okul servis taşımacılığı yapan araçların uyması gereken kurallar ile araçlarında bulunması gerekli malzemelerin neler olacağı konusunda bilgi verilerek okul servisi esnasında araçlara yolcu alınmaması, kış lastiklerinin nasıl olacağı ve kış lastiklerinin mecburi olduğu anlatıldı.
Hanak emniyet amirliğinde görevli trafikten sorumlu polis memuru Atakan Gümüş yolcu minibüslerinin şehir içinde nerelere park edileceği ve araçların kalkış yerleri hakkında bilgi verdi.
Seminere, Damal ilçe j.trafik tim komutanı J. Kd. Bçvş. sezgin Yılmaz, Uzm. J. ÇVŞ. Murat Öztürk, Uzm. J. Çvş. Ramazan Kıvrak, Hanak İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Bçvş. Ali Aslan ile sürücüler ve Hanaklı vatandaşlar katıldı.
(OY-AA-Y)

25.01.2013 09:05:51 TSI

Editör: Wan Haber