Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Çanakçı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine "İnternet Bağımlılığı" konulu seminer verildi.
Manisa Valiliği'nin "Umutlar Çiçek Olsun" projesi kapsamındaki seminer, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yusuf Dede tarafından Çanakçı Köyü İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda verildi. Teknolojinin yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkan bağımlılıklardan birisinin de internet bağımlılığı olduğunu belirten Dede, şunları söyledi: ''Günümüz toplumunda internet, bir bilgi veya iletişim kaynağı olmanın ötesinde bazı insanlar için bağımlılık halini aldı. Birçok kişi gerçek hayatta karşılaştığını ve bulamadığı tutkuları ve tutsaklığı sanal alemde yaşamaktadır. Bu durum internete karşı bağımlığı tetiklemektedir."
12-18 yaş arasında internet bağımlığı riskinin yüksek olduğunu belirten Astsubay Yusuf Dede, bağımlılığın erkeklerde kızlara oranla 2-3 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Dede, internetin oyundan çok bilgi amaçlı kullanılması gerektiğinin de altını çizdi.
(VS-ERG-Y)

20.02.2013 15:46:43 TSI

Editör: Wan Haber