Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirmesinin ardından Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Uludağ'a çıkmak isteyen vatandaşları durduran jandarma, kar lastiği olmayanlara zincir takmaları konusunda uyarıda bulundu.
Bursa'yı sabah saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı devam ederken, sürücülerin güvenli yolculuk yapması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bursa'nın birçok yerinde kar lastiği uygulaması yaptı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının araçlara kar lastiği zorunluluğu getirmesinin ardından denetimlerini artıran jandarma, Türkiye'nin önemli kayak ve turizm merkezlerinden olan Uludağ'a çıkmak isteyen vatandaşların araçlarını durdurarak lastiklerini tek tek kontrol etti. Bazı sürücülerin kar lastiği taktıkları görülürken, kar lastiği olmayan araçların Uludağ'a çıkmasına izin verilmedi. Jandarma ekipleri, kar lastiği olmayan araç sürücülerinden zincir takmalarını istedi. Bazı sürücüler yanlarında zincir olmadıkları için Uludağ'a çıkamazken, bazı sürücüler ise yanlarında getirdikleri zinciri ekiplerin yardımı ile takarak yollarına devam etti.
İstanbul'dan gelerek Uludağ'a gezmeye giden öğrenciler de kar lastiği engeline takıldı. Otobüs sürücüsü aracına zincir takarken, öğrenciler de otobüsün içinden yağan karı izledi. Öğrenciler, Uludağ'a gittikten sonra karın keyfini doyasıya çıkarmak istediklerini söylerken, zincir takmak zorunda kalan vatandaşlar ise jandarma ekiplerinin uygulamasından memnun kaldıklarını ifade etti.
(ET-GS-Y)

20.12.2012 15:20:19 TSI

Editör: Wan Haber