Burdur Jandarma İl Komutanlığı ve Bucak İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan iki operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 284 kilogram kaçak kıyılmış tütün, 13 bin 600 adet makaron, 13 adet sigara sarma aparatı ve 1 adet hassas tartı ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, yapılan istihbari çalışmalar sonucu F.G., Ö.G. ve Ç.K. isimli şahısların bir araçla Antalya'dan Burdur'a kaçak tütün ve makaron getirerek piyasaya sürecekleri bilgisini alan Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu aracı D-650 karayolunda durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada 99 kilogram kaçak kıyılmış tütün, 11 bin 800 adet makaron, 13 adet sigara sarma aparatı ve 1 adet hassas tartı ele geçirildi.

KÖY EVİNDE 185 KİLOGRAM KAÇAK KIYILMIŞ TÜTÜN
Kaçakçılığa geçit vermeyen jandarma ekipleri ikinci operasyonunu ise Bucak ilçesine bağlı Beşkonak köyünde gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri tarafından kaçak tütün satışı yaptığı öğrenilen İ.D. isimli şahsın Bucak ilçesine bağlı Beşkonak köyündeki evinde ve ilçe merkezindeki işyerinde yapılan aramada, 185 kilogram kaçak kıyılmış tütün ile bin 800 adet makaron ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak tütün ve diğer malzemeler, Bucak Mal Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere Jandarma ekipleri tarafından el konuldu. Gözaltına alınan şahıslar hakkında da Bucak Kaymakamlığı'nca idari yaptırım kararı uygulandı.
(HG-SK-Eİ-Y)

23.01.2013 18:17:52 TSI

Editör: Wan Haber