Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından uygulamaya konulan "Komşu Kollama Projesi" ile ilgili Çolaklı halkına bilgilendirmede bulunan Manavgat Jandarma Komutanlığı Asayiş İşlem Astsubayı ve Çolaklı Jandarma Karakol Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Dilaver Akpolat, vatandaşlardan her konuda duyarlı olmalarını istedi ve ihbarcının isminin kesinlikle gizli tutulduğunu söyledi.
Manavgat Jandarma Komutanlığı Asayiş İşlem Astsubayı ve Çolaklı Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Dilaver Akpolat, Çolaklı beldesinde "komşu kollama projesi" ile ilgili bilgilendirme yaptı. Çolaklı'da bulunan bir kıraathanede düzenlenen toplantıda, Çolaklı Jandarma Karakolu'nda görevli Jandarma Uzman çavuş Aziz Şengül ve Çolaklı Üçtepeler Mahallesi Muhtarı Ramazan Karatopuk'un yanı sıra belde sakinleri de hazır bulundu.
Jandarma Kıdemli Başçavuş Dilaver Akpolat Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın Komşu Kollama projesi başlatıldığını belirterek "Mesela şu kapının önünde parkeden bir araba olsun. Park ettikten sonra dışarıda oyun oynayan, muhabbet eden insanların o arabaya göz kulak olması lazım. Sadece Mehmet beyin arabası dememeli kim çizmeye kalkarsa, hırsızlık yapmaya kalkarsa bu araba benim düşüncesiyle bakıp onu sahiplenmesi lazım. Birisi bu masaya araba anahtarını bıraktı lavaboya girdi. Onun aracı çalındığı zaman orada ki arkadaşlar da sanki kendi arabası çalınmış gibi hissetmesi lazım. Benim arkadaşımın arabası neden çalınsın demesi lazım. " dedi.
Vatandaştan kendilerini karakolda ziyaret etmelerini isteyen Akpolat, " Bizimle güncel konuları konuşun bizim kapılarımız halka açık. Bizim ortak paydamız bu memleket üzerinde hep beraber yaşamamız. Sizin kafanıza takılan bir olayı, şüpheli bir durumda hiç tereddüt etmeden Jandarma 156'yı arayın. Sizden hiç kimse telefonunuzu sormaz sorarsa da olayı detaylandırmak, birlikleri daha iyi sevk edebilmek için, o olayın aydınlatılabilmesi için sizden detay alabilirler. Biz asla ve asla sizin adınızı ve telefonunuzu hiçbir şekilde ifşa etmeyiz. Bunu böyle bilin hele hele komşu meselesi ise özel bir sorun ise kesinlikle ihbar edenin kimliği gizli tutulur. " diye konuştu (AK)

07.02.2013 17:26:36 TSI

Editör: Wan Haber