ANKARA - Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütünün en büyük gelir kaynağı olan esrara ve kaçak sigaraya geçit vermiyor. İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, okul önlerinde öğrencilere uyuşturucu satan ve torbacı diye tabir edilen zehir tacirlerine, doğu illerinden yüklü miktarda kubar esrar geleceği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine, Ankara'nın doğu ve güney girişinde bulunan Mamak ve Gölbaşı ilçelerinde eş zamanlı olarak yol kontrolü yapıldı. Kontrolde, yüklü miktarda kubar esrar ve terör örgütünün gelir kaynağı olan bol miktarda kaçak sigara ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Narkotik ve Dedektör Köpek Timi, Ankara-Samsun kara yolu Mamak Kutludüğün yol ayrımında ve Ankara-Adana kara yolunun 33'üncü kilometresinde bulunan Gölbaşı'nda yol kontrolleri yaptı. Kontrolde, Elazığ ilinden Ankara iline seyir halinde bulunan yolcu otobüsünde yolcu olarak bulunan F.S. isimli şahsa ait çuval içerisinde, yorgana sarılmış vaziyette 16.510 gram kubar esrar maddesi bulundu. Adana ilinden Ankara iline seyir halinde bulunan yolcu otobüslerinde yapılan kontrollerde ise M.E.B. ve K.Ç.'ye ait olduğu tespit edilen çanta içerisinde 2 kilo 30 gram kubar esrar, E.C.'ye ait olduğu tespit edilen çanta içerisinde 40 gram kubar esrar, M.A.'ya ait olduğu tespit edilen çanta içerisinde 72 gram kubar esrar ve A.G.'ye ait olduğu tespit edilen çanta içerisinde 14 gram kubar esrar maddesi olmak üzere toplam 18 bin 666 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Ağrı'dan Ankara'ya seyir halinde bulunan yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, otobüste yolcu olarak bulunan C.S. isimli şahsa ait valiz içerisinde 125 karton (1250 paket) kaçak sigara ve A.A. isimli şahsa ait valiz içerisinde 40 karton (400 paket) kaçak sigara çıktı. Adana istikametinden gelen yolcu otobüslerinde yapılan kontrollerde de N.C.'ye ait valizde 148 karton, V.K.'ya ait poşet içerisinde 30 karton ve E.C.'ye ait çanta içerisinde 40 karton olmak üzere toplam bin 868 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla ele geçirilen 18 bin 666 gram kubar esrar maddesine ve bin 868 karton kaçak sigaraya el konularak, şüpheliler hakkında yasal işlemlere başlanıldı. CİHAN

Editör: Wan Haber