Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından kırsal kesimde vatandaşların can ve mal güvenliği için yaptıkları çalışmada 2012 yılında 32 bin 708 kişiye ulaştı.
Jandarma trafik timleri, sürücü, öğrenci ve yayalara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda trafik kuralları konusunda vatandaşları bilinçlendirdi.
Jandarma trafik timleri tarafından yapılan çalışmalarda öncelikli hedefin, karayollarını kullanan sürücü, yaya ve öğrencilerin trafik kuralları konusunda bilinçlendirilerek meydana gelen trafik kazalarının ve kazalar neticesinde ortaya çıkan maddi ve manevi zararların en aza indirilmesi olduğu açıklandı. 2012 yılı içerisinde Jandarma Trafik Timlerince çeşitli köy, belde ve buralarda bulunan okullarda 181 seminer verilirken, bu seminerlerde 4 bin 711'i sürücü, 8 bin 786'sı yaya ve 19 bin 211'i öğrenci olmak üzere toplam 32 bin 708 kişiye ulaştı.
Jandarma trafik ekipleri okullarda öğrencilere yönelik olarak trafik kuralları ile ilgili öğretici bilgilere sahip boyama kitabı, kalem, balon gibi materyaller ile sürücüleri bilgilendirmek üzere afiş, broşür vb. materyallerde hazırlanarak düzenlenen seminerlerde dağıtıldı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince; 2013 yılı içerisinde de sürücü, yaya ve özellikle de geleceğimiz olan öğrencilerimize yönelik icra edilen bilgilendirme faaliyetlerinin artarak devam edeceğini açıkladı.
(BT-MB-İK)

21.01.2013 11:40:49 TSI

Editör: Wan Haber