Isparta Jandarma Komutanlığı tarafından, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 'Baş Başa Hayat Projesi'ni hayata geçirildi.
Projeye ilişkin Valilik Göl Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, bu projenin bir kurmay titizliği içerisinde hazırlandığını söyledi Vali Oğuz, "Acele hazırlanan bir proje değil, emek verilmiş bir projedir. Bu nedenle bu çalışmanın ciddiyetine dikkat çekmek istiyorum. Jandarma komutanlığımız zaten aile içi şiddet konusunda vilayetin hassasiyetine paralel bir görev anlayışı içerisindedir. Bizim birinci derecede önem verdiğimiz husus, sıkıntıda kalmış herhangi bir bireye, güvenlik hizmeti, asayiş hizmeti isteyen bir birey yardım istiyorsa anında ona yetişebilmek. Bizim esas meselemiz budur. Derdine çare bulabilmek. Bu polis imdatta olduğu gibi jandarma da da aynı suratla yerine getirilmektedir" diye konuştu.Şiddete maruz kalan bir bireye birkaç dakika içinde müdahale ettiklerini vurgulayan Vali Oğuz, "Jandarma sorumluluk alanında bulunan 320 kişiye koruma verdik. 9 aydır da bu çalışmamız devam etmektedir. İmdat diyene yardım kapısı açıldı" dedi.
Kadına şiddet konusunda taviz vermeyeceklerini söyleyen İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan ise, "Kadına yönelik şiddet önemli bir sorun teşkil etmekte. Kadına yönelik şiddet ister toplumsal alanda, ister kamusal alanda, ister özel alanda, yani ortak yaşam alanlarında meydana gelsin, kadına psikolojik sosyal, ekonomik ve ruhsal yönden zararlar vermekte. Kadınlarımızın onurlarının kırılmasına ve öz güveninin yitirilmesine sebep olmaktadır" dedi.
İstatistik verilere bakıldığında günde 1 kadına şiddet uygulandığını kaydeden Albay Uyan, "Günde kayıtlara yansıyan en az bir olayımız var. Günde 8-10 olayımız oluyor, bunun içinde 1 olayımız kadına yönelik şiddet kapsamındadır. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlardan destek istiyoruz. Bu projeyi beraberce yürütmek istiyoruz. Bizim sizden iki talebimiz olacak. Başka ne yapabiliriz? Başka ne yapabilirsiniz?" diye sordu.
(FK-SK-Y)

09.01.2013 17:54:34 TSI

Editör: Wan Haber