Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kişiye çarparak ölümüne neden olan pikabın sürücüsü, aracın kırılan cam parçalarının incelenmesi sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri 22 Aralık 2012 tarihinde Meşelik köyü yakınlarında gece saat 01.30'da Burhan Parmaksız'ın (20) yerde cansız bedenini buldu. Ceset ve çevrede araştırma yapan ekipler, şahsın trafik kazasına kurban gittiğini tespit etti. Şüpheliyi bulmak için geniş kapsamlı bir çalışma başlatan ekipler, yerde buldukları cam kırıklarını incelemeye aldı.
Jandarma ekipleri, Burhan Parmaksız'ın ölümüne neden olan araç sahibinin kırılan aracının camlarını değiştirmek için sanayi sitesine uğrayacağı ihtimaline karşı, Tarsus'taki tüm oto parçacılarını gezdi.
Oto parçacılarının olaydan sonra kimlere oto camı sattıklarını tespit eden jandarma ekipleri, oto parçacıdan oto camı alan bir kişiden şüphelendi. Şüphelendiği şahsın üzerinde yoğunlaşan jandarma ekipleri, Meşelik köyünde kazanın meydana geldiği olay yeri çevresindeki iş yerlerine ait güvenlik kamerası görüntülerini de inceledi.
İnceledikleri kamera görüntülerinde şüphelendikleri kişinin 33 N 7366 plakalı pikapla petrol istasyonun önünden geçtiğini gören jandarma ekipleri aracı detaylı inceledikten sonra şüpheliyi tespit etti. Her iki görüntüden yola çıkan jandarma ekipleri şüpheli Halil İbrahim Y.'yi (42) evinde yakaladı.
Jandarmadaki ilk ifadesinde olayı itiraf eden zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
(ERY-AŞ-Y)

01.01.2013 15:08:30 TSI

Editör: Wan Haber