İzmir Üniversitesi (İZÜ) Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencileri Sedef Küp ve Zehra Burdur, Robogenç Proje yarışmasından "İnsansı Robot" ve "Çizgi İzleyen Robot" dallarında birincilik madalyası ile döndü.
İZÜ Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinden Sedef Küp ve Zehra Burdur, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üsküdar Gençlik Merkezi'nin Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında ortaklaşa yürüttüğü eğitim projesi Robogenç'te büyük başarı kaydetti.
Robot teknolojilerinin gelişimi, mevcut robotların çalışma sistemleri, dünyadaki robot teknolojileri ve bu alanda hangi faaliyetlerin yürütüldüğü konularıyla ilgilenen 18-25 yaş arası gençleri buluşturmayı ve bilgilendirmeyi hedefleyen projenin 3 günlük toplantısında katılımcılara "İnsansı Robot" ve "Çizgi İzleyen Robot" eğitimleri verildi. Toplantının üçüncü gününde robot teknolojilerinin gelişimi ile ilgili düzenlenen yarışmada İZÜ Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencileri Sedef Küp "İnsansı Robot" ve Zehra Burdur ise "Çizgi İzleyen Robot" dalında birinci oldu ve her ikisi de "Robogenç" madalyası kazandı.
(AÖK-ERG-Y)

07.02.2013 13:40:30 TSI

Editör: Wan Haber