Malatya İzollu ve Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden Nacim Özhan seçildi.
Dernek binasında yapılan olağan genel kurula üyeler ve çevre illerde yaşayan İzollu aşiretine mensup çok sayıda vatandaş katıldı.
İzollu ve Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği Genel Sekreteri Oğuz Özhan, genel kurula tek liste ile gittiklerini ve mevcut dernek başkanı Nacim Özhan'ın üyelerin ortak kararı ile yeniden başkanlığa seçildiğini ifade etti.
Derneğin genel kuruluna Malatya dışından; Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Van'dan İzollu aşiretine mensup vatandaşların katıldığını da belirten Oğuz Özhan, "Ülkemizin en büyük aşiretlerinden olan İzollu aşiretinin tek amacı, ülkemizdeki birlik ve beraberliğe katkı sunmaktır" dedi.
İzollu ve Çevre Köyleri Kalkındırma Derneği başkanlığı görevine yeniden seçilen Nacim Özhan ise, kendisini yeniden göreve getiren üyelere teşekkür etti.
Son günlerdeki İmralı görüşmeleri konusuna da değinen Başkan Nacim Özhan, "Barışın sağlanması için Sayın Başbakanımıza aşiret olarak destek veriyoruz. Genel kurulumuza aşiretimizin çeşitli illerinden gelen kardeşlerimiz de bizimle aynı fikirdeler. Ülkemizin geleceği için barışın bir an önce sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Derneğin genel kuruluna gelen İzollu aşireti mensuplarına, aşiretin Malatya'da önde gelen isimlerinden Hikmet Özhan'ın çiftliğinde akşam yemeği verildi.
(NA-SO-Y)

15.01.2013 10:13:30 TSI

Editör: Wan Haber