Adıyaman İzol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İzol-Der) Başkanı Ramazan Işık, derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette duygularını paylaşan İzol-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık; "Derneğimizin geçtiğimiz günlerde 9. olağan kongresi gerçekleştirildi.
Büyüklerimiz bize çalışma fırsatı tanıdı. İnşallah daha enerjik, daha yüksek bir performansla toplumumuza, memleketimize hizmet edeceğiz. Zaman zaman sizlerle de görüşme fırsatı bulmaya çalışacağız. Danışacağız, fikirlerinizi almaya çalışacağız. Bazı çalışmalarımızı birlikte değerlendireceğiz. Bir sivil toplum örgütü olarak topluma, memlekete faydalı olmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı sarf edeceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, ziyaretle ilgili İzol-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık'a teşekkür ederek, şunları söyledi:
"Adıyaman'daki İzol aşiretinin il bazındaki nüfusu çok büyük ve de toplumda önemli bir ağırlığı var. Bu aşiretimizi Adıyaman merkezde İzol-Der temsil etmektedir. Geçtiğimiz günlerde 9. olağan kongreleri yapıldı. Seçilen yeni yönetim bize bir nezaket ziyaretinde bulunmak üzere makamımıza teşrif etmiş bulunmaktadırlar. Göstermiş oldukları incelikten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
İzol-Der 1997 yılında kurulmuş olup, o gün bugündür güzel hizmetlere imza atmaktadır. Bir yandan diğer aşiretlerle olan bağlarını güçlendirirken, diğer yandan çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler. Bütün aşiretlerimizde olduğu gibi İzol aşiretimizin de örf, adet, gelenek, görenek, inanç ve milli değerlere bağlılığı konusunda büyük bir hassasiyetleri olduğunu biliyoruz. Hassasiyetlerinden dolayı toplum tarafından daha çok sevilmekte ve değer bulmaktadırlar. İzol-Der'e bugüne kadar hizmet veren başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni seçilmiş olan yönetime başarılar diliyorum. Bundan sonraki faaliyetlerinde muvaffakiyetler dilerken, Bir İzol gönüllüsü olarak her zaman kendilerine destek olacağımızı belirtmek isterim."
(CK-Y)

25.12.2012 18:07:39 TSI

Editör: Wan Haber