Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren İzmit Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. " Birlikte Başardık" konseptiyle başlatılan uygulama kapsamında, belediyenin yapmış olduğu tüm hizmetler mahalle kitapçıkları halinde halk ile paylaşılıyor. Mahalledeki tüm evlere dağıtılan bilgilendirici kitapçıkların yanısıra İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da kitapçık dağıtımlarının yapıldığı mahallelerde bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
Yahya Kaptan, Yuvam Akarca, Hacı Hızır Mahallesi ve Veli Ahmet Mahallesi'nde yapılan sunum ve dağıtımların ardından son olarak Alikahya Bölgesi'nde hizmetler anlatıldı.
Alikahya Bölgesi'nde Karadenizliler, Merkez, Fatih ve Atatürk mahallelerinde yapılan çalışmaların anlatıldığı kitapçıkta mahallede yapılan tüm çalışmalara ayrıntılı olarak yer verildi. İzmit Belediyesi Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitapçıkta bölgede yapılan çalışmalar sayısal verilerle anlatıldı. Başkan Doğan'ın mahallede gerçekleştirdiği öncesinde kitapçıklar evlere dağıtılmaya başlandı.
Hazırlanan kitapçıktan elde edilen bilgilere göre bölgeye 13 bin 235 ton asfalt döküldü, 58 bin 24 metrekare parke yapıldı, 9 kaçak bina yıkıldı ve 12 farklı noktaya dekoratif aydınlatmalar yerleştirildi. Kitapçıkta klasik belediyecilik hizmetleri dışında Alikahya Bölgesi'nde yapılan çalışmalarda anlatıldı. Buna göre Alikahya Bölgesi'nde 8 yeni park yapıldı, Çorba Çeşmesi açıldı, İzmek Kursu açıldı, bin 250 çocuk havuzlardan yararlandı, 2 bin kişiye çeşitli konularda eğitimler verildi,12 bin 368 çocuğa Pişman Çocuk Dergisi dağıtıldı, bölgede bulunan okullara oyun alanları kazandırıldı, etüt merkezi açıldı ve 130 çocuk hizmet aldı, Alikahya Anaokulu açıldı, ücretsiz cep sineması açıldı. Mevcut bulunan Alikahya Düğün Salonu yeniden düzenlenip, cephe iyileştirmeleri yapılarak yeni bir görünüme kavuşturulacak. 429 metrekare olan mevcut salona 300 metrekare daha eklenerek genişletilip girişi sergi alanı olarak kullanılacak. Salona 160 metrekarelik fuaye alanı yapılacak.
(MA-MA)

15.01.2013 13:03:17 TSI

Editör: Wan Haber